2024. május 4. - Mónika, Flórián

46 rajz fél nap alatt

Saját országos rekordját döntötte meg a szegedi Kovács Zsigmond karikatúrista kedden. Csaknem tizenhárom óra alatt, ugyanis 46 karikatúrát készített el az egyik középiskolában.
2008. február 21. csütörtök 06:41 - Hírextra

A rekord ötlete évekkel ezelőtt született - árulta el az MTI-nek szerdán a művész. 2006-ban az általa kitalált rekord kategóriában már rajzolt fél napig, akkor azonban miután szabadtéren dolgozott, és hosszabb pihenőket engedélyezett magának, csak 37 kép született.

Idén azonban, miután a munkakörülmények végig ideálisak voltak, és a szünetekkel is csínján bánt, sikerült jelentősen túlszárnyalni az egykori eredményt. A karikatúrista által felállított szabály szerint tizenkét órán át kell rajzolni, tilos telefonálni és óránként csak öt perces pihenőidő lehet. Így a Budapestről a Magyar Rekordok Szövetségétől jelen levő biztos mérései szerint a művész átlagosan mindössze tizennégy perc alatt késztett el egy képet. Az alkotások nem klasszikus egy vonalas karikatúrák, hanem tónusozott, kidolgozott szénrajzok.

Kovács Zsigmond elmondta: a középiskola diákjainak köszönhető az, hogy ilyen jó körülmények közt dolgozhatott, hisz vállalták, hogy modellt ülnek neki, a tanári karral együtt és ehhez már csak az igazgatót kellett megnyerni, hogy biztosítsa a helyszínt.

A kísérlet olyan jól sikerült, hogy a művész ígéretet kapott arra, hogy eredményét az igazoló dokumentációval együtt továbbítják majd az angliai Guinness Rekordok kiadójához.

Az alkotásokból egyébként áprilisban nyílik kiállítás Szegeden, a kísérletnek otthont adó Kőrösy József Közgazdasági Szakközépiskolában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását