2024. április 27. - Zita

Vizeletálló BMW

A díszes keréktárcsák fényezésének védelmében kutyaelhárító berendezéssel ellátott járműveket kínál a brit autósoknak a BMW - legalábbis április 1-jén megjelent hirdetéseiben. A patinás bajor cég a keddi brit lapokban megjelentetett, egész oldalas hirdeté
2008. április 1. kedd 17:05 - Hírextra
A részletes leírás szerint a rendszer "viszonylag fájdalommentes" elektrosokkal riasztja el azokat a kutyákat, amelyek éppen a kocsi mellett készülnek könnyíteni magukon.

Az elektrosokkhoz szükséges 220 voltos feszültség a fékenergia-visszatápláló mechanizmusból ered, amely a fékezéssel felszabaduló energiát alakítja át elektromos töltéssé, és tárolja a szükséges ideig.

A kutyariasztó rendszer hatásosságát a vállalat fotóval is illusztrálja, amelyen egy makulátlan metálfényezésű, vörös BMW kupé látható, előtte egy döbbent, füstölgő fülű kutyával.
A bajor autógyárnak a jelek szerint jól megy az üzlet, hiszen most már hagyományszerűen tölti meg hasonló sületlenségekkel ezen az adott napon a brit újságok méregdrágán mért hirdetési oldalait.

Tavaly április 1-jén például azt olvashatták csodálkozva kedvenc lapjaikban a későn kapcsoló brit vevőjelöltek, hogy a cég olyan, beszédes szélvédővel ellátott járműveket készül forgalmazni Nagy-Britanniában, amely lehetővé teszi a sokoldalú kommunikációt a külvilággal. A sofőrnek csak annyi a dolga, hogy hangosan kimondja, amit a közlekedés többi részvevőjével tudatni szeretne, és mondandóját a szélvédőbe ágyazott részecskék azonnal jól olvashatóan, hatalmas betűkkel kiírják az üvegfelületre.

Egy évvel korábban a BMW arról tájékoztatta brit vásárlóit, hogy egy készülő új szabály alapján a megengedett felső sebességhatárnál óránként több mint 20 mérfölddel (32 km/h) lassabban haladók is bírságra számíthatnak Nagy-Britanniában. A cég azonban több havi kísérletsorozattal olyan pixelalapú fényezést fejlesztett ki, amely érzékeli a sebességmérő kamerát, és ha a vezető túl lassan hajt, a kocsi külsejét borító pixelek - vagyis sejtszerű festékpontok - úgy rendeződnek át, hogy a jármű körvonalai elmosódottakká válnak. Ezzel olyan benyomás keletkezik a kamera lencséjében, mintha a kocsi a valóságosnál gyorsabban haladna.

A három évvel ezelőtti április 1-jén a BMW arról értesítette brit vevőit, hogy kormánykerék nélküli, szóbeli utasításokkal vagy a sofőr tekintetével irányítható autót fejlesztett ki nekik, ezzel igyekezve elébe menni az európai kontinensen a jobbkormányos autókra hamarosan érvénybe lépő uniós használati tilalomnak...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását