2024. április 27. - Zita

A szülők miatt agresszívek a gyerekek

A szülők érdektelenségével magyarázzák a bukaresti oktatási minisztérium illetékesei azt, hogy a romániai iskolákban elszaporodtak az erőszakos cselekedetek.
2008. március 26. szerda 23:42 - Hírextra

Felmérések szerint a romániai közoktatásban résztvevő gyerekek több mint 75 százaléka állítja, hogy iskolájában mindennapos az agresszivitás.

Svetlana Preoteasa, a román oktatási minisztérium közoktatásért felelős szakállamtitkára szerint a jelenség visszaszorítása érdekében a szülők egy részének otthon sokkal többet kellene törődnie gyermeke nevelésével.

Romániában az erőszakos viselkedés leginkább azokra a tanulókra jellemző, akiknek a szülei külföldön vállaltak munkát. Az államtitkár helyteleníti, hogy ezek a szülők a rokonság vagy éppen a szomszédok gondjára bízták gyermekeiket.

Az államtitkár konkrét példaként említette azt a botosani-i tanulót, aki megverte tanárát. Szerinte a jó tanulmányi eredményeket felmutató diák esetében nagy szerepet játszott, hogy külföldön dolgozik az édesanyja. A gyerek ráadásul röviddel a sajnálatos tett elkövetése előtt tudta meg, hogy húsvétkor sem fogja látni anyját.

Svetlana Preoteasa szerint téved, aki azt hiszi, hogy az anyagiak előteremtésével már teljesítette is szülői kötelességét. Kifogásolta, hogy sokan a gyerekek agresszivitásáért kizárólag az iskolát hibáztatják, miközben az otthoni nevelés is fontos szerepet játszana a gyermek fejlődésében.
A román szaktárca a pszichológusok számának növelésével szeretné csökkenteni az iskolai erőszakot. Jelenleg Romániában minden 400 tanulóra jut egy pszichológus.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását