2024. április 30. - Katalin, Kitti

"A kereszténység esemény"

A feltámadás igazságának fényében nincs reménytelen helyzet egyetlen ember, nép vagy közösség számára sem. Ha bízunk abban, hogy Istennek terve van velünk, akkor nem illúzió számunkra a húsvét öröme, hanem a boldogság kiapadhatatlan forrása - mondta Erdő
2008. március 23. vasárnap 14:12 - Hírextra
"Nem hiszünk a feltámadásban igazán, ha nem halljuk ki belőle a missziós parancsot. Mert a kereszténység nem filozófia, nem életbölcsesség. A kereszténység esemény. Egyetlen nagy esemény" - tette hozzá a bíboros a bazilikában.

Erdő Péter kijelentette, ha Jézus feltámadását az egyház az első tanítványok örömével hirdeti, akkor sok mai ember fog hallgatni a szavára, mert tanúságot tesz egy eseményről, amely az egész világban mindennek megadja az értékét és értelmét.

"Ha őszintén és tisztességesen, minden bajunkat elismerve kiemelkedünk a közönyből és a szétszórtságból, ha megtanulunk lemondani pillanatnyi önzésünkről és hasznunkról, ha megtanulunk áldozatot hozni legalább a hozzánk közelállók érdekében, ha bízunk abban, hogy Isten velünk van és terve van velünk, akkor nem illúzió számunkra a húsvét öröme, hanem a megmaradás és a boldogság igazi záloga és kiapadhatatlan erőforrása" - ezekkel a gondolatokkal zárta húsvét vasárnapi szentmiséjét Erdő Péter.

A bíboros a szentmise után újságírók kérdésére elmondta, folytatják a tavaly ősszel indult városmisszió kezdeményezést. Az Esztergom-budapesti Egyházmegyében egy hétig tartó rendezvénysorozatot szerveznek, és kiemelt figyelmet fordítanak az idősek segítésére.

Erdő Péter szólt arról is, hogy a városmisszió kezdeményezésben részt vett öt település a harmadik világban keres egy egyházmegyét és egy várost, amelyeknek közösen, rendszeresen segíthetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását