2024. április 27. - Zita

Szervátültetett sportolókat köszöntöttek

Tavaly a XII. nyári speciális olimpián tizenegy sportágban 52 arany-, 31 ezüst- és 19 bronzérmet szereztek, a szervátültetettek XVI. világjátékán pedig nyolc sportágban 21 első, 17 második és 15 harmadik helyezést értek el a magyar versenyzők.
2008. március 13. csütörtök 18:36 - Hírextra

Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter. őket illetve edzőiket, vezetőiket köszöntötte csütörtökön.

Az ÖTM-ben rendezett ünnepségen először levetítették a két eseményről készült rövidfilmet, majd Bajnai Gordon arról beszélt, hogy a sportnak sokféle arca van, közülük a legszebb az, amikor a versenyző nem a vetélytársát győzi le, hanem önmagát. Hozzátette, hogy akiket ma köszöntenek, a sport ezen arcának képviselői, ők a velük született adottságaik miatt ép társaiknál nehezebb helyzetből indulnak, nekik először ezeken a nehézségeken kell felülemelkedniük.

Ezt követően miniszteri elismerő oklevelek átadására került sor, a felnőttek mellett jutalmazták a szervátültetettek világjátékán szerepelt junior sportolókat is. Székely György, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke, valamint Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke köszönetet mondott az elismerésekért, és egyben támogatást kért a mindennapokra is.

Elbert Gábor, a minisztérium sportszakállamtitkára azokat az edzőket, eseményszervezőket, szakembereket is méltatta, akik lehetővé tették a most jutalmazottak sportolását.
Az ünnepségen jelen volt Nébald Rudolf, a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetségének elnöke is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását