Öt éves és sikeres

Lakáskultúra élőben, interaktív kiállítás és vásár nyílik 2008. március 14-én a Papp László Sportarénában. Ma már az otthon nem csak fedél a fejünk felett, hanem az önkifejezés egy nagyon fontos eszköze. Három napon keresztül ismét randevúra hívják a téma

A figyelem olyan termékek felé koncentrálódik, melyek karakterisztikusan meghatározzák életterünk atmoszféráját, a harmóniára való törekvés pedig mindennapjaink részévé vált. Mutasd a lakásod, megmondom ki vagy! Bár ez nem teljesen így van, mindenesetre sokat elárul egy emberről, hogy hogyan él. Nem minden a pénzen múlik. Ízléses, egyedi lakást is lehet viszonylag olcsón kialakítani. Nem könnyű, de nem is lehetetlen. Persze, mint minden más, pénzzel ez is egyszerűbb.

Az esemény, évről évre népszerűbb

2005-ben, az első ilyen kiállításon 8000 négyzetméternyi terület állt a kiállítók és érdeklődők rendelkezésére, 2006-ban pedig már 8700 négyzetméternyi területen várták a több mint 35 ezer látogatót. A kiállítás dinamikusan fejlődik, és a 41 éve fennálló Lakáskultúra magazin is a rendezvény mellé állt, már a kezdetektől. Az öt év alatt több, mint összesen több, mint 120 ezer látogató, 660 kiállító, 500 millió forintos reklámkampány és több, mint 60 millió forint értékű kisorsolt nyeremény a látogatók és kiállítók részére. 2007 augusztus végéig a kiállítói terület több, mint 35 százaléka elkelt. A látogatók nagy része szívesen csinosítja, szépítgeti otthonát, igyekszik a jobb minőségű terméket megvásárolni, nem a legolcsóbbat keresi, és szívesen ismerkedik más kultúrák lakberendezési stílusával. A legtöbben a kiállítók termékei miatt mennek el a kiállításra, konkrét elképzeléssel és nem csak nézelődés céljából.

Információk
Helyszín: Papp László – Budapest Sportaréna
1143 Budapest, Stefánia út 2.
Nyitvatartás: 2008. március 14. – 16-ig 10:00 - 18:00
Jegyárak: 1600 Ft Felnőtt jegy; 990 Ft Kedvezményes jegy (diák, nyugdíjas); 3800 Ft Családi jegy (2 felnőtt + 3 gyerek 7-14 éves korig); ingyenes 6 éven aluli gyerek.
Jegyek elővételben megvásárolhatók a TicketA online jegyirodában, illetve a helyszínen is.
Jön a tavasz, vagy már itt is van. Ilyenkor még inkább nyitottak vagyunk lakásunk átalakítására, felújítására, és rájövünk, hogy aktuálissá vált néhány kedvelt, de már kicsit lehasznált bútor cseréjére is. A kiállítás vonzó lehet mindazok számára, akik stílustól függetlenül, az egyedi ízlésnek megfelelően, meghitt családi fészket, személyiségükhöz és életstílusukhoz minden apró részletében illő környezetet szeretnének kialakítani. A rendezvény ideje alatt találkozhatunk azokkal, akik a kor modern vívmányit követve, vagy akár a klasszikus vonalakhoz híven, ötletek ezreit keresik, hogy hangulatosabbá és kényelmesebbé tegyék otthonukat. Ez a rendezvény, nemcsak egy hagyományos kiállítás, vásár. A szakemberek személyre szóló tanácsadása, a felmerülő kérdésekre adott szakszerű válaszok, segítenek a érdeklődők álmait megfogalmazni, és a megvalósításhoz szükséges fürdőszobák, konyhák terveit kialakítani.

A mai otthonokhoz és igényekhez közelebb áll a Sportarénában felvonuló több száz gyártó és forgalmazó több ezernyi árucikke. A fakanáltól kezdve a kis színes mécses tartón át a bőrkanapéig szinte mindent meg lehetett nézni, vásárolni vagy akár megrendelni. A bőr talán soha nem volt annyira divat, mint az utóbbi években. Nemcsak az ülőgarnitúrák, hanem a székek és az túlzottan nagy fotelek is ebből készülnek azoknak, akik meg tudják fizetni ezt a természetes nyersanyagot.

Szakértők szerint a legtöbb pénzt manapság a fürdőszobákra költik egy-egy új lakás kialakításánál. Kettőtől húszmillióig terjednek a fürdőszobákra fordított összegek, melyeket a konyhára szánt pénzek meg se közelítenek. Egyre drágább és különlegesebb alapanyagokat használnak a fürdőszobák felületeinek burkolására. A színes mozaikok divatja tovább tart. A márványzúzalékból vagy üvegtéglából készült falak, a Corianhoz hasonlító anyagból öntött szuperlapos mosdók, a hatalmas, kerektálas kézmosók és további, a hétköznapi ember számára felfoghatatlan dolgok. Mi csak annyit látunk belőle, hogy „szép, ezt vegyük meg”.

A 21. század kiállítási kultúráját, mint oly sok mindent napjainkban, az interaktivitás jellemzi. A szervezők itt is különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy sok új élmény, ötlet, színes programok várják a látogatókat. A látványkonyhában finomakat főznek a mesterszakácsok, a nappaliban ismerkedés a legújabb házi-mozirendszerrel, a gyereksarokban a kicsikre szakértő
felügyelők vigyáznak. A mintaszobákban különböző stílusban berendezett enteriőrök láthatók, ismert lakberendezők segítenek praktikus tanácsokkal, tippekkel. Ingyenes látvány-és konyhatervezés, feng shui tanácsadás várja mindazokat, akik ellátogatnak a Papp László Sportarénába.