2024. május 16. - Mózes, Botond

Gusztos szerint be kell záratni a farmokat

Gusztos Péter (SZDSZ) szerdán Budapesten aláírta a Négy Mancs alapítvány szőrmeviselés elleni, illetve a szőrmefarmok betiltását szorgalmazó petícióját. Gusztos Péter elmondta, hogy hazánkban csak csincsillából évente többmilliót ölnek le a prémjéért.
2008. március 12. szerda 15:34 - Hírextra

A képviselő a távirati irodával közölte: két törvénymódosítást is kezdeményez az ügyben. Egyfelől azt szeretné elérni, hogy az állatvédelmi törvény a továbbiakban ne tegye lehetővé a már jelenleg is meglévő szőrmefarmok üzemeltetését, illetve újabbak megnyitását Magyarországon.

Gusztos Péter elmondta, hogy hazánkban csak csincsillából évente többmilliót ölnek le a prémjéért. Hozzátette, hogy egyetlen bunda elkészítéséhez 120-150 csincsillát kell elpusztítani.

Reményének adott hangot, hogy a civil szervezetekkel való egyeztetés után két héten belül a parlament elé terjesztheti módosító javaslatát, amiről a Ház akár még a tavaszi ülésszakban dönthet.

A liberális politikus másik módosító javaslata azt célozza, hogy a külföldről behozott szőrméken kötelező legyen feltüntetni, honnan származik és milyen állatok prémjéből készült. Gusztos Péter nem tartaná elképzelhetetlennek, ha ezeken a ruhákon még azt is meg kellene jelölni, hány és milyen állatot kellett elpusztítani azért, hogy elkészüljön.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását