2024. április 28. - Valéria

A Lassúkezű és a billentyűk varázslója

Három estén át szórakoztatta a rock- és blueskedvelő közönséget Eric Clapton, a legendás Lassúkezű gitárnyűvő és Stevie Winwod a billentyűk varázslója. Külön-külön és együtt is csináltak már nagy dolgokat. Ezúttal New York és a hozzájuk nagyon méltó Madis
2008. február 29. péntek 14:40 - Hírextra

A két kitűnő zenész közös és saját repertoárja legjavával rukkolt elő. Elhangzott a Had To Cry Today, a Sleeping in The Ground, a Well Allright és a Presence of The Lord a Blind Faith műsorából. Ez a zenekar kevesebb mint fél év alatt vált legendává Clapton és Winwood valamint Ginger Baker és Rick Grech jóvoltából.

Felcsendült a koncerten az ismert Clapton-darabok közül a Tell The Truth, a Double Troube és a Ramblin On My Mind (akusztikus változatban), majd ráadásként a Crossroads.

A kifejezetten Winwoodra jellemző dalok közül hallhatta a közönség a Traffic korszakából a Pearly Queent, a Dear Mr. Fantasyt, valamint a Georgia On My Mindot (szólóban, "egy szál" Hammond orgonával kísérve). Ez utóbbi dalt bő negyven évvel ezelőtt már a Spencer Davis Grouppal is énekelte.

A zenészek a Changes-szel, a Little Winggel és a Voodoo Childdal emlékeztek Jimi Hendrixre.
Minimális változások voltak a koncerteken, a második napon elhangzott például Clapton egyik legnagyobb sikere, a Cocaine is. A ráadásszám az utolsó estén a Traffic repertoár gyöngyszeme, a Dear Mr. Fantasy volt, Clapton pedig a Kind Hearted Woman Bluest játszotta akusztikus "módban".
Az interneten olvasható közönségvélemények áradoznak a koncertről, kiemelték Winwood hangját és Clapton fantasztikus szólóit. Volt bírálat is: egyesek szerint a buli elmaradt Clapton Derek Truckkal és Doyle Bramhall-lal közösen adott koncertjeitől.

A két zenész tavaly nyáron a chicagói Crossroads fesztiválon játszott legutóbb együtt - a fesztivál legjavát azóta dupla DVD-n jelentették meg.

A felejthetetlen februári esték után Clapton a nyáron az Egyesült Államokban és Kanadában koncertezik, de Norvégiába is várják, fellép június végén Londonban a Hyde Parkban.

Több amerikai koncertet ad Stevie Winwood is. Április végére - 60. születésnapi ajándéknak - ígéri új stúdiólemezét, a Nine Livest. A korongon kilenc dal hallható, s a Columbia kiadó jelenteti meg, amellyel a billentyűs-énekes most kötött új szerződést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását