2024. április 28. - Valéria

Zenei tavasz márciusban

Zenei csemegéket kínál márciusban a Debreceni Egyetem: a debreceni zenei tavasz keretében különféle koncerteknek, nagy hagyományokkal rendelkező találkozóknak ad otthont a Tudományegyetemi Karok (TEK) egységébe tartozó zeneművészeti kar impozáns Liszt-ter
2008. február 26. kedd 14:52 - Hírextra

Elmondta, hogy március 7-én és 8-án rendezik meg a jelentős hagyományokkal rendelkező országos kamarazene versenyt, amely az idén veszi fel Dohnányi Ernőnek, a nagy zongoraművésznek a nevét. Ezen a találkozón mérettetik meg magukat a vonós és vonós-zongorás kamarazenét játszó hazai - a budapesti, a győri, a pécsi, a miskolci, a szegedi és természetesen a debreceni zenei intézményekben tanuló - főiskolások.

Duffek Mihály, a zeneművészeti kar dékánja beszámolt arról, hogy március 14. és 16. között tartják meg a Bárdos Szimpóziumot. A 23. alkalommal megrendezendő programban egy-egy zenei, zenetudományi részterületről hangzanak el előadások, amelyekhez bemutató tanítások és kórushangversenyek is kapcsolódnak.

A zeneiskolai szolfézstanároknak, szakközépiskolai zeneelmélet- és szolfézstanároknak, általános iskolai énektanároknak, kórusvezetőknek meghirdetett szimpózium keretében a kórusvezetőknek akkreditált továbbképzést is tartanak - tette hozzá.

Duffek Mihály elmondta azt is, hogy március 16. és 18. között immár 31. alkalommal tartják meg egyik legrégebbi és legrangosabb szakmai rendezvényüket, a rézfúvós és ütőhangszeres találkozót és versenyt. Erre a hazai zenei felsőoktatási intézmények hallgatói mellett a határon túli zenei képzőhelyekről is érkeznek trombita, kürt, harsona, tuba és ütőhangszer szakos versenyzők.
A debreceni zenei tavasz keretében a város zenészhallgatói által 1970-ben elindított éjféli koncertet is megrendezik március 1-jén.

Akárcsak régen, most is zenei paródiák, az 1940-es évekbeli zenei kabarék világának felidézése, népszerű filmzenék előadása teszi majd emlékezetessé a hallgatók és tanárok együttzenélést ezen az éjszakán - fűzte hozzá Juhász Katalin, a helyi hallgatói önkormányzat elnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását