2024. május 2. - Zsigmond

A műköröm már nem divat

Idén tavasszal a ’80-as évek színei és formái hódítanak, ezzel együtt néhány dologtól meg kell válnunk. Nemsokára itt a kikelet, ezzel egy időben megjelennek a szebbnél-szebb tavaszi ruhakollekciók is. 2008 tavaszán a 60-70-80-as évek lezser, és int
2008. február 28. csütörtök 16:14 - Hírextra
- Ha valaki trendin szeretne öltözni, annak igazán vakmerőnek kell lennie, ugyanis idén a neon árnyalatú, zöld, sárga, türkiz, pink, és lila színek dominálnak majd. Visszatér a divatba a felejthetetlen trapéz nadrág is. Ha követni szeretnénk a trendet, szerezzünk be nagybetűkkel díszített mintás pólókat. A hatalmas és színes választék ellenére nem szabad túlzásba vinni a nagyon színes ruhadarabokat, sem pedig a kiegészítőket.

Lilla szerint az a legjobb, ha egy merész és vidám szoknyához egyszínű, ám visszafogottabb színű blúzt veszünk fel.

- A szoknya még mindig mini, de nem a csípőfazon, hanem inkább a magasított hódít. A kabátban a hosszított, bő fazonú és a háromnegyedes ujjú lesz a divat. Cipőknél nincs túl nagy változás, egyre kell csak figyelnünk, hogy a túlzottan hegyes orrúakat kerüljük, csak úgy mint a neccharisnyát.

Ne járjunk szoláriumba, és ne viseljünk műkörmöt sem, mert az idei divat lényege, és egyben jelszava is, nem más, mint a természetesség.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

...
2010. március 18. 07:12
nocsak? előbújtak a 2. vagy 3.? megújulással mégis az eltűnt archív ("hsz.") oldalak is? ;-P
Pelikán József
2009. május 25. 11:43
nem látod? valami eszelős nyelvi csócsálós... ;P
...
2009. március 17. 09:33
hát ez itt miféle "archívum"? ;-)
Don Caló
2008. november 20. 22:56
EZT má' BEOLVAST régen!? úgy emléXem... vagy ilyet? http://www.betegszoba.hu/?r=2275 - bár ez egy friss cikk. de ilyen má' VOLT!?

"

A sikeres tanulás kulcsa az alvás

A Chicago Egyetem kutatásai szerint az alvás segíti elménket az összetettebb feladatok megoldásában és azon emlékek és gondolatok előhívásában, amikről azt hittük, elfelejtettük a nap folyamán.

Tanulási teszteket alkalmazva a kutatók rájöttek, hogy azok a készségek, amelyeket a résztvevők 'elfelejtettek' a teszteket követő 12 órában, alvás után visszatértek.

"Ezek az eredmények arra engednek következtetni, hogy az alvás igen fontos szerepet játszik az általános készségek elsajátításában és a memória megerősítésében és védelmében" - nyilatkozta Howard Nusbaum a Chicago Egyetem pszichológia professzora.

A kutatók szerint a módszer leginkább a nyelvi készségek (írás, olvasás), valamint a szem és a kéz együttes koordinációját igénylő készségek (tenisz) elsajátítása során alkalmazható.

A vizsgálatok során összesen 200 egyetemi hallgatót (főként nőket), hogy próbáljanak ki egy videojátékot. Az alanyoknak a teszteket megelőzően nem volt tapasztalatuk a videojátékok terén. A játékban a résztvevőknek mindkét kezükre szükségük volt, ezen kívül a tereptárgyakat és a pálya térképét is memorizálniuk kellett. A tudósok ún. first-person shooter (elsőszemélyű lövöldözős) játékokat alkalmaztak a vizsgálat során, amelyek célja az ellenfelek likvidálása és saját életünk megóvása.

Az alanyok először mindenféle előképzettség nélkül játszották a játékot. Ezt követően megtanították őket, hogyan legyenek jobbak a játékban, és ismét letesztelték a képességeiket. A játékosokat három csoportra osztották: az első csoport tagjait reggel tanították be a játék használatára, és 12 órával később tesztelték a képességeiket. A második csoportot 24 óra elteltével tesztelték. A harmadik csoport este kapott tréninget, és csak reggel mérték fel a képességeiket.

Az eredmények szerint a harmadik, alvós csoport érte el a legjobb eredményeket, az éjszaka feldolgozott információ reggelre ugyanis készséggé fejlődött az agyban. A legrosszabbul a reggel betanított és este tesztelt csoport tagjai teljesítettek, a nap folyamán ugyanis elveszik a megtanult információ.

"A mostani kutatás alátámasztotta a feltételezést, mely szerint a nap folyamán megtanult, majd elfelejtett készségek az alvás során visszatérnek - nyilatkozta Nusbaum professzor - Így az alvás segíthet a tanulási folyamatok felgyorsításában, valamint a memória védelmében."
"
_____________________________________________

ILYEN MÉG NEM VOLT - ÖNNEL KAPCSOLATBA' (legalább is amióta netem is van):
KIKAPCSOLOM! MOST.
egyebet nem fűzök hozzá.
"pá"
Don Caló
2008. november 20. 22:38
olyan hangulatom lett, hogy tuGGYa mit? le***rom! a Zegészet!
olvassa vagy nem, vagy bárki, akkor is.
a falra hányt borsó is egy idő után betemeti a Zembert ahogy visszapereg. hát azt má' nem.
gügyögjön annak, akinek EZ kell.
"plasztik Barbie" :-P
Don Caló
2008. november 20. 22:25
http://www.origo.hu/noilapozo/szepseg/20050927vilagito.html
Don Caló
2008. november 20. 22:24
na, ez sem egy új dolog!
"
Női Lapozó Szépség

Világító retikül: megoldás a káoszra
2005. szeptember 27., kedd, 14:16|Utolsó módosítás: 2005. szeptember 27., kedd, 14:32


A cikk betűmérete: kisebb nagyobb



Mindannyiunkkal megesett már, hogy akkor nem találtunk meg semmit a retikülünkben, amikor éppen nagyon sürgős lett volna. A női táskában törvényszerűen kialakuló káosz ellenszere már elkészült, és hamarosan véget ér a mindennapos keresgélések időszaka.

Akár Murphy-törvény is lehetne, hogy a kulcs, a toll, a zsebkendő vagy a személyi igazolvány, amit éppen keresünk, mindig a táska legalján bújik meg, és mindent ki kell borítanunk ahhoz, hogy a sötét üregben megtaláljuk, amire éppen égetően szükségünk van. A Brunel Enterprise Centre kutatói azonban kitaláltak egy hasznos megoldást, hogy ez a probléma ne okozzon több fejfájást a nőknek: piacra dobnak egy olyan retikült, amely napenergiával táplálkozik, és belül világít, hogy a legsötétebb helyen is tökéletesen átláthassuk, mi hol van a táskánkban.
Forrás: www.thesun.co.uk Forrás: www.thesun.co.uk

A táska apró napelemekkel van felszerelve, amelyek már a gyenge fényből is képesek annyi energiát eltárolni, hogy belül erős fényt adhassanak. Amikor széthúzzuk a cipzárt, aktiváljuk a belső fényt, és ha összezárjuk, 15 másodperc múlva elsötétül a retikül belseje, így amikor nincs rá szükség, nem fogyaszt feleslegesen energiát. Erősebb napsütés esetén a táska képes több energiát is tárolni, így az oldalába beépített csatlakozók segítségével akár mobiltelefonunkat vagy MP3-lejátszónkat is feltölthetjük vele séta közben.

Rosanna Kilfedder, a táska ötletadója így nyilatkozott a bemutató után: "A Sun Trap (vagyis napcsapda) retikül ötlete akkor jött, amikor láttam, hogy nem csak én küszködök minden nap azzal, hogy megtaláljam a kulcsaimat a táskámban. Ez kétségtelenül hasznos újítás minden nő számára. Az pedig külön kényelem, hogy a napi rohanás közben nem kell ügyelnünk arra, hogy mikor merülnek le elektronikus eszközeink, mert a táska folyamatosan tölti őket, amíg úton vagyunk."

A táska hamarosan kapható lesz több áruházlánc kínálatában is.

[origo]"
Don Caló
2008. november 20. 22:13
hogy ezeket honnan olvassa?
bár mindegy nem "töröm" magam. egyre inkább.
és: sikerül "leráznia"...
de ezt még "meghálálom" azér' ha valahogy' tudom...
;-P (úgyis "tőlem tart nagyon" - állították.) :-)
Don Caló
2008. november 20. 22:07
"GYígy is"?
selypít-gügyög!
Don Caló
2008. november 20. 22:06
a Pike-Mike "OTT" jáCCik tovább!
"Regisztráció időpontja


2006. december 15.



Utolsó bejelentkezés


november 20., 21:20"
:-P
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását