2024. május 2. - Zsigmond

Nem a fodrász részeg, ez a divat!

A hajvágásnak talán soha nem volt ekkora szerepe a frizuradivatban, mint ma. Egy speciális vágásnak köszönhetően kétféle frizura is készíthető már ugyanabból a hajból.
2008. február 27. szerda 17:27 - Hírextra
Egy speciális vágást kell megtanulniuk a mai fodrászoknak: ebből kétféle frizura készíthető, amely felül rövidebb, alul hosszabb. Továbbra is divatos az aszimmetrikus, kapcsolat nélküli hajvágás.
A hosszú, túllógó tincsek különösen a fiatalok körében divatosak. Kedvelt a hullámos és az egyenes haj is egy azonos frizurán belül, amely lehet elől egyenes, felül hullámos, másutt pedig göndör - tudta meg az MTI munkatársa a Stella Kereskedelmi és Ipari Zrt. vezérigazgatójától, Simó Gabriellától.
A retró nemcsak a ruházatban tűnik fel, hanem a fejen is: újra hódítanak a nyolcvanas évek diszkóirányzatai a hajviseletekben.

A színekben egyre gyakoribb az úgynevezett blokkfestés: a kontrasztos eltérő árnyalatú hajtincseket, mint a fekete rózsaszínnel, a tűzvörös csokoládéval kombinálva. De nyáron hódítani fognak az úgynevezett pasztell- vagy cukorkaszínek is.

A hajápolásra egyre rafináltabb készítmények állnak a fodrászok rendelkezésére. Ilyen a természetes anyagok trendjét követő növényi hajvédő krém hajfesték, amely az egyetlen növényi eredetű hajfesték a piacon.

A hajkencék egész arzenálja áll ma már a fodrászok rendelkezésére: balzsamok, habok, dúsítók, göndörítők, egyenesítők és gyógyító krémpakolások a legkülönfélébb hajtípusra és a hajjal kapcsolatos problémákra.

Ami a gépeket illeti, itt is sok az újdonság: ilyenek például a hőfokszabályzós, lézer ionos hajsimító, hajvágó és hajszárító készülékek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását