2024. április 29. - Péter

Érettségi tantárgy lehet "A sajtó és nyilvánosság"

Salgótarján önkormányzata fenntartóként támogatja, hogy érettségi vizsgatárgy legyen az egyik városi középiskolában "A sajtó és nyilvánosság" elnevezésű tantárgy - erről kedden döntött a közgyűlés. A követelmények akkreditálását az Oktatási Hivataltól kér
2008. február 26. kedd 15:39 - Hírextra

Ha egy iskola vizsgatárgy akkreditálását kezdeményezi, a kérelemmel csatolni kell a fenntartó támogatát, ezért volt szükség a döntésre, amit egyhangúlag hoztak meg a képviselők.

Székyné Sztrémi Melinda polgármester az ülésen ismertette: a Madách Imre Gimnázium és Szakközépiskola januárban fogadta el a választható érettségi tantárgy bevezetését, és ennek megfelelően módosította pedagógiai programját.

A tantárgyi akkreditációs eljárás megindítását a szülői választmány és a diákönkormányzat is támogatta.

A polgármester az előzményekről elmondta: a középiskolában a 11. évfolyamon, és 2004-től a humán specializációjú osztályokban is oktatják a média tantárgyat, korábban, 1996 és 2003 között újságíró szakképzés is folyt az iskolában a 13. évfolyamon.

A Magyar Lapkiadók Egyesülete által kezdeményezett Sajtó és tanulás, valamint Hírlapot a diákoknak program is jelen van a Madách Gimnáziumban azok indulása óta, és az intézmény a 2007/2008. tanévben vezette be kísérleti jelleggel a Printmédia elnevezésű tantárgyat.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását