2024. április 28. - Valéria

Újból itt a Műgyűjtők éjszakája

Újból itt a Műgyűjtők éjszakája, ezúttal a hetedik. Február 28-án délután öttől éjfélig ígér programot, látványt az V. kerület műkereskedelmi negyede. A kezdetben csak a Falk Miksa utcát érintő rendezvényhez a Balaton, a Markó és a Balassi utca galériásai
2008. február 24. vasárnap 17:14 - Hírextra

A színvonalat olyan nevek garantálják, mint Riegel Judit Franciaországban élő festőművész, a venezuelai Antonio Briceno fotóművész, a most szobrait kiállító Wahorn Anndrás, a festő Bukta Imre, vagy olyan klasszikusok műveinek jelenléte, mint Bálint Endre, Gadányi Jenő, Fenyő A. Endre, Halápy János, Hincz Gyula, Román György, Szántó Piroska vagy Vén Emil.

Riegel Judit éppen 82 éves volt, amikor 2005-ben, a Műcsarnokban Makláry Kálmán közreműködésével megrendezték első önálló, magyarországi tárlatát. (A műkereskedelemmel, kiállítás-szervezéssel és művészeti könyvkiadással foglalkozó Makláry Franciaországban működött/működő és ott ismert, elismert magyar művészek munkáit hozza el Magyarországra.) Most is az Erdész és Makláry Fine Arts a helyszíne a művész hatvanas évekbeli Homme (Ember) sorozatát bemutató kiállításnak. Riegel itt tudatosan, öntudatlanul is vissza-visszatért a figuralitáshoz. Álló-lebegő emberalakok, torzók vannak jelen a színes háttér előtt.

Antonio Briceno Gods of America fotósorozatával a Galeria White örvendezteti meg a közönséget. A 2007-es Velencei Biennálét megjárt fotókon amerikai őslakosok által megszemélyesített ősi szellemek, istenségek tűnnek fel, az archaikus amerikai kultúrák életben tartását szimbolizálva.
Az est első vernisszázsát (a Násfa Antik Galériában Gvardián Ferenc szobrászművész kamara-kiállítását) megelőzően is a Galeria White állhat az érdeklődés középpontjában. A szokásos programkezdés előtt egy órával, délután 4-kor itt hirdetik ki a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány Milyen (volt) 15 évesnek lenni? című fotópályázatának eredményeit és a megnyitják a nyertes munkáiból válogatott kiállítást.

17.17 azt jelzi, hogy 17 óra 17 perckor nyílik a MissonArt Galériában a Wahorn András legújabb szobraiból, grafikáiból rendezett tárlat. A Körmendi Galériában a fiatal Fürjesi Csaba festőművész Profán Mítoszok című expresszív, akrill- és olaj sorozatát láthatják. A kortársak közül Valkó Gyulával a Decker Antik és Design-ban, Bukta Imrével, Gálhidy Péterrel, Konkoly Gyulával, Nagy Csabával, Ujházi Péterrel, és Varga Évával a Pintér Sonja Kortárs Galériában, Csordás Zoltánnal a Bardoni Interior-ben találkozhat új kiállításon a közönség. Míg a street art képviselőinek a Stereo Gallery ad helyet.

A Haas Modern Művészeti Galéria, a Haas Galéria és kiállítóterem, valamint a Nemes Galéria 19-20. századi magyar festményekből, grafikákból és régi külföldi mesterek alkotásaiból válogat. A Ferenczi Enterior Antik és Designban éjfélig tart majd a bútorfelújítások bemutatója, míg az Artcore Antik és Designban különleges 20. századi bútorokat lehet megcsodálni.

Most sem maradnak el a zenei betétek, a 12 éves Gerlóczy Zsigmond zongorázik, a galériásokból álló Haas Daléria zenés télbúcsúztató műsort ad, és fellép a világhírű örmény Yengibarian David harmonikaművész.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását