2024. május 22. - Júlia, Rita

Az én Magyarországom

La Hongrie et moi (Az én Magyarországom) címmel hirdetett ezer eurós fődíjjal francia nyelvű irodalmi pályázatot a Alcyon francia-magyar kulturális egyesület, melyet neves francia értelmiségiekből álló zsűri bírál majd el.
2008. február 11. hétfő 15:01 - Hírextra

Nemcsak írók, hanem minden franciául írni szerető számára nyitott irodalmi pályázattal kívánja megünnepelni megalakulásának huszadik évfordulóját a Franciaországban élő magyar származású és a magyar kultúrát támogató francia értelmiségieket, újságírókat közgazdászokat és politikusokat tömörítő Alcyon kulturális egyesület a Párizsi Magyar Intézet, a Budapesti Francia Intézet és a két ország nagykövetségeinek együttműködésével.

A szervezők stílusbeli megkötések nélkül Magyarországgal kapcsolatos, francia nyelvű élménybeszámolókat várnak. A szövegek szólhatnak emberi kapcsolatokról, utazásról, művészeti, zenei vagy olvasmányélményekről, szakmai tapasztalatokról, sporteseményekről, szerelmi kalandokról, vagy akár egy képzeletbeli, megálmodott Magyarországról is. Egyetlen megkötés a terjedelem: maximum tíz gépelt oldal (1500 karakter oldalanként).

Az ezer eurós (265 ezer forint) fődíjat és több egyéb díjat az elmúlt húsz évben több, mint 150 kulturális eseményt szervező egyesület felkérésére egy Franciaországban jól ismert, magyar származású értelmiségiekből álló zsűri ítéli oda a legszínvonalasabb szöveg szerzőjének.

A zsűri tagjai: Almássy Éva író, Thomas Ferenczi, a Le Monde című napilap újságírója, jelenlegi brüsszeli tudósítója, Pierre Karinthy író, irodalmi fordító, Ivan Levai politológus, újságíró, Szende Tamás, a párizsi Keleti Nyelvek és Civilizációk Intézete (INALCO) Közép-Európa Tanszékének vezetője és Philippe Tesson újságíró, kritikus, több francia televíziós műsor állandó résztvevője.

A jelentkezési határidő: március 15. a http://alcyon.asso.free.fr honlapról letölthető jelentkezési lapon. A kéziratokat pedig az elfogadott jelentkezőknek április 21-ig kell a párizsi székhelyű egyesületnek eljuttatniuk. Az ünnepélyes díjátadásra június 24-én Párizsban kerül sor. A zsűri döntése alapján a legsikerültebb szövegeket egy közös kötetben is megjelenteti az Alcyon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását