2024. április 27. - Zita

Kinyíltak az első virágok

Még nem ért véget a január sem, de már kinyíltak az első virágok a Fővárosi Állat- és Növénykertben - értesült a HavariaPress. Bár a tavalyi, rendkívül enyhe tél után még ennél is hamarabb bontottak szirmot a legkorábbi virágok, de a mostani virágnyílás i
2008. január 30. szerda 16:28 - Hírextra

Az Állatkert védett parkjában már több ponton is virítanak a vadvirágok, így a téltemető, a hóvirág és a hanga is. Összehasonlításként 2006-ban ugyanezek a növényfajok február utolsó hetében kezdték szirmaikat bontogatni.

A téltemető és a hóvirág nem véletlenül kapták neveiket, hiszen már akkor gyönyörködhetünk bennük, amikor a tél még vonakodik átadni a helyét a tavasznak. A téltemetőt még az sem zavarja, ha a virágait hó lepi be, noha ez a faj tulajdonképpen mediterrán eredetű jövevény. Jóval ismertebb faj a kikeleti hóvirág, amelynek éppen korai virágzása, és az emiatti közkedveltsége jelentheti a vesztét, hiszen megjelenésekor nagy számban szokták árulni őket csokorba kötve, ezért az elmúlt években nagyon megritkult a természetben. Az említett két fajon kívül virágzik az Állatkertben a hússzínű hanga is, amelyet "téli hangának" is neveznek, hiszen - az időjárás alakulásától függően - ennél a fajnál sem ritka a téli virágzás.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását