2024. április 27. - Zita

Cserepes curry

Az indiai ételek pikáns, sárga színű fűszere, a kurkuma újabban mint cserepes szobanövény is nagyon kedvelt. A legszebb talán rózsaszínes-lilás változatban, de a fehér változat is jól mutat. Duplán, magas, sötét színű rusztikus cserepekben a modern, kissé
2008. január 17. csütörtök 09:55 - Hírextra
A kurkuma a trópusokról származik és a gyömbércsalád tagja. Ennek ellenére nem igényel rendkívüli gondoskodást a kertészek szerint.

Elég nagy teret kíván - 60 centiméterre is megnő -, ezért érdemes jókora cserepet választani számára. Trópusi növény lévén, nem bírja a 12 Celsius fok alatti hőmérsékletet. Kiültethető a szabadba is, de a hűvösebb idő beálltával fel kell szedni, mert gyöktörzse nem fagytűrő - olvasható az egyik kertészeti témájú honlapon.

Aki ilyen gyöktörzset kap ajándékba, B-típusú virágföldet vegyen az elültetéshez. A jó levegőzés, a vízáteresztés és az enyhén savanyú talaj biztosítása miatt tőzeget is ajánlatos a földbe keverni - javasolják a szakemberek.

Csak a második évben virágzik, de akkor évente többször is. Meghálálja az olyan tápoldatozást, amiben a foszfor és a kálium túlsúlyban van.

A kurkumának főleg azok örülnek, akik gyakran kapnak cserepes virágot ajándékba: ők értékelik ritkaságát és modern szépségét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását