2024. április 27. - Zita

Húszmillió gumióvszer ingyen a karnevélra

Közel húszmillió gumióvszert oszt szét a brazil kormány a karneváli szezon végéig a nemi úton terjedő betegségek elleni küzdelem jegyében. Már évek óta milliónyi óvszert küld szét az országban farsang idején a brazil egészségügyi kormányzat.
2008. január 28. hétfő 13:10 - Hírextra
Az idei akció vasárnap kezdődött és az ötnapos karnevál végéig, február 6-ig tart. Hamvazószerdáig összesen 19,5 millió ingyenes óvszert akarnak eljuttatni a karneválozóknak. "Tudatosítanunk kell az emberekben a megelőzés fontosságát" - mondta José Gomez Temporao egészségügyi miniszter a kampányt indító rendezvényen, Rio de Janeiróban.

A katolikus egyház mereven ellenzi a camisinha ("ingecske") becenéven ismert gumióvszer népszerűsítését. "A karneváli mulatsággal nincs problémánk, a szexualitás banalizálását viszont nem tudjuk tolerálni" - nyilatkozott Antonio Augusto Dias Duarte püspök, a világ legnagyobb római katolikus közösségét vezető Brazil Püspöki Konferencia tagja. "Ez csak a gátlások levetkőzéséhez és a nemiségben való tobzódáshoz, orgiasztikus magatartáshoz vezet."

Az egészségügyi minisztérium felmérése szerint a fiatal brazil férfiak 80 százaléka használ gumióvszert, bár a nőknek csak negyven százaléka állította, hogy ragaszkodik ehhez. Majdnem 600 ezer brazil HIV-pozitív, rendszeres kezelésben 200 ezren részesülnek - mondta Temporao.

Az ENSZ világszerte követendő példának tartja a brazil AIDS-programot, amelynek keretében a várható élettartamot jelentősen növelő, ingyenes vírusölő gyógykezelést kapnak a fertőzöttek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását