2024. április 28. - Valéria

Pályázható a Ludwig Múzeum igazgatói tiszte

Hiller István oktatási és kulturális miniszter pályázatot írt ki a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum igazgatói álláshelyének betöltésére, a munkák beadási határideje január 20. - olvasható a Kulturális Közlönyben.
2008. január 9. szerda 15:53 - Hírextra
A poszt azért üresedett meg, mert az intézményt 1993 óta vezető Néray Katalin Széchenyi-díjas művészettörténész tavaly szeptemberben elhunyt.

A pályázatról a benyújtási határidőt követő 30 napon belül, a felkért szakmai bírálóbizottság véleménye, szükség esetén a pályázó és a bizottság személyes találkozása alapján dönt a miniszter. Az állás ezt követően azonnal betölthető.

A Kulturális Közlöny legutóbbi számában közzétett kiírás szerint a jelentkezőknek ki kell dolgozniuk egy középtávú szakmai fejlesztési koncepciót, amelynek egyebek mellett tartalmaznia kell, hogyan tud a múzeum a Művészetek Palotája intézményrendszerének keretei között hangsúlyosabban megjelenni.

A kiírás szerint az új igazgató feladatai között szerepel a múzeum feladatainak ellátásához szükséges tárgyi-anyagi, szervezeti és személyi keretek biztosítása, a magyar és nemzetközi kortárs művészet törekvéseinek párhuzamos bemutatása, a kortárs magyar művészet nemzetközi kontextusba helyezése, a múzeum nemzetközi színtéren való megjelenésének biztosítása.

Az igazgatói megbízatás elnyeréséhez feltétel a felsőfokú szakirányú egyetemi végzettség, legalább ötéves szakmai gyakorlat és kiemelkedő tudományos tevékenység. Az igazgatót, aki közalkalmazotti jogviszony keretében végzi majd munkáját, öt évre bízza meg a miniszter a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum vezetésével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását