2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Múzeum ingyen

Ingyenesen látogathatóak a Magyar Nemzeti Múzeum időszaki és állandó kiállításai a hétvégén. A látogatók a múzeum állandó kiállításai mellett ezen a hétvégén ingyenesen tekinthetik meg a Végtelen utazás és a Karácsony ünnepén című időszaki tárlatot - tart
2008. január 4. péntek 17:40 - Hírextra
A kormány döntése értelmében az idén belépőjegyet kell váltani az állandó kiállításokra is, a Magyar Nemzeti Múzeumban éppúgy, mint a többi állami múzeumban.

A közlemény szerint a Magyar Nemzeti Múzeum kiállítására előreláthatólag ezer forint lesz egy teljes árú jegy, a diákoknak (6-26 évig) és a nyugdíjasoknak (62-70 évig) ötszáz forintot, a családoknak pedig kétezer forintot kell fizetniük január 8-tól.

A kormány októberben döntött a múzeumok látogatóit megillető kedvezmények 2004-ben hozott szabályainak módosításáról. Az új rendelkezések 2008-tól megszüntetik az állami múzeumok állandó kiállításaira vonatkozó díjmentességet, ugyanakkor több új kedvezmény bevezetésével célzottabb rendszert alakítanak ki, és a kedvezményeket kiterjesztik az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamainak állampolgáraira is.

Az új szabályozás szerint az állami múzeumok állandó kiállításaira a szervezett diákcsoportok ingyenesen mehetnek be, az időszaki kiállításokat pedig 50 százalékos kedvezménnyel látogathatják.
Megmaradt a pedagógusok és a felsőoktatásban dolgozók 100 százalékos kedvezménye, a 62 és 70 év közöttiek pedig fél áron látogathatják az állandó kiállításokat. A gyermekek számára hatéves korig ingyenes a belépés, akárcsak a fogyatékkal élőknek és kísérőiknek, valamint a 70 év felettieknek.
Állami ünnepeken minden múzeum minden kiállítása ingyenesen megtekinthető, továbbá a családok számára havonta egyszer, az egyes intézmények által választott hétvégi napon szintén ingyenes a múzeumlátogatás. A múzeumok további kedvezményeket is adhatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását