2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kassai Janika Miskolcon

A Janika című drámával, Korognai Károly rendezésével vendégszerepel a kassai Thália Színház a miskolci Nemzeti Színházban január 9-én - tájékoztatta Balogh Csilla a miskolci teátrum szóvivője az MTI-t pénteken.
2008. január 4. péntek 13:40 - Hírextra
Csáth Géza remekművét tavaly december 13-án mutatta be a kassai színház. Az előadásról, Korognai Géza rendezéséről a pozsonyi Új szó kritikusa úgy írt: " a közönség vastapsa igazolta: a Tháliában igenis szükség van mély, komoly drámákra is, nemcsak könnyed vígjátékokra" - idézte fel Balogh Csilla.

Megjegyezte: vélhetően Miskolcon is sikert arat a darab, amelynek cselekményét furcsa és tragikus, mélyről feltörő szenvedélyek irányítják.

A történet a századelőn, Pertics Jenő polgári lakásában játszódik boldog békeidőkben. A pesti lakásban látszólagos családi idill uralkodik. A nyugalom azonban a vihar előtti csendet jelenti. A darab első része a család kisfia, Janika halála köré épül. A második felvonás a temetés után, egy bonyolult és furcsa szerelmi háromszögben játszódik.

Ez a sötét és komoly, a századforduló utáni idő fojtott hangulatát árasztó tragédia azonban tele van humorral és élettel - mutatott rá Balogh Csilla.

A kassai társulat a Ráadás-sorozat keretében vendégszerepel Miskolcon, a Játékszínben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását