2024. április 29. - Péter

Közös memorandum

A párkányi városházán egyhangú szavazással memorandumot fogadott el a szorosabb együttműködéséről Esztergom és Párkány önkormányzata a két város képviselő-testületének első együttes ülésén csütörtökön; a schengeni határ megszűnése alkalmából született dok
2007. december 20. csütörtök 15:56 - Hírextra

"A határok megszűnésével törekszünk a nyugat-európai együttműködési formák alkalmazására a két város fejlődése, polgárainak jóléte érdekében" - mondta a megállapodásról Ján Oravec, Párkány polgármestere.

Meggyes Tamás az MTI-nek elmondta, a két város egyesített erejével 45.000 fős település lehetőségeit kínálhatják az itt élőknek. A polgármester elképzelhetőnek tartja, hogy az Esztergomból hiányzó sportcsarnok Párkányban épüljön meg, közös forrásból, közös üzemeltetéssel.

A memorandum szerint a két város rendszeresíti a képviselő-testületek együttes üléseit, szorgalmazza a két önkormányzat szakbizottságainak éves munkaterv szerinti együttműködését és bizottságot hoz létre a közösen működtethető városi feladatok meghatározására.

Párkány és Esztergom támogatja a két városban működő intézmények, vállalkozások, szervezetek és egyesületek közötti intézményes kapcsolatok kialakulását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását