2024. április 29. - Péter

Étel és tea az utcán

Idén sem maradnak meleg étel és tea nélkül az utcán élő hajléktalanok Mosonmagyaróváron. Bár a hajléktalanokat ellátó szolgálat nem kapott pályázati támogatást, az önkormányzat gondoskodik azokról akik nem férnek be a hajléktalanszállóra.
2007. december 17. hétfő 20:23 - Hírextra
A szállón hetek óta 30 - 32 - en laknak vagyis teltház van. A lakók a szállás mellett meleg ételt is kapnak. Körülbelül 10 - 15 hajléktalan azonban nem nem fér el az intézményben vagy nem fogadja el a segítséget és ezért az egész telet a szabad ég alatt tölti. Nekik csak az úgynevezett teajáratok jelenthetnek esélyt a túlélésre. Teajárat indítására azonban idén nem kaptak támogatást, ezért hetekig úgy tűnt, forró ital és meleg étel nélkül maradnak az utcán élők.

Az önkormányzat azonban segített és bevezette az úgynevezett szociális étkeztetést. Ennek az a lényege, hogy akik valamiért nem kerülhetnek be a hajléktalanszállóra azoknak két idős otthonban biztosítanak minden nap meleg ételt - mondta a Független Hírügynökségnek dr. Nagy István alpolgármester. A város félmillió forintot költ a programra, melynek keretében a hajléktalanok nem csak ebédet kapnak, de ha akarnak, részt vehetnek az otthonok délutáni foglalkozásain is. Néhány napon belül egy konténert is felállítanak a hajléktalanszálló előtt, oda azokat várjuk akik hosszabb - rövidebb ideig melegedni szeretnének - tette hozzá dr. Nagy István.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását