2024. május 5. - Györgyi

Bonnie és Clyde akcióban

Az elmúlt hónapokban legalább tíz-tizenöt embert - főként hajléktalanokat - támadott meg és rabolt ki egy kaposvári házaspár a Somogy megyei városban. Áldozataikat mindig könnygázzal fújták le, egyik férfi ettől majdnem teljesen megvakult. Volt akitől csa
2007. december 4. kedd 16:20 - Hírextra
A kommandósok a napokban fogták el otthonukban azt a házaspárt, akik - a gyanú szerint - az elmúlt hónapokban 10-15 embert - főként hajléktalanokat - támadtak meg és raboltak ki Kaposvár belvárosában. A páros mindig könnygázzal fújta le áldozatait, akikre leginkább pályaudvarok közelében, parkokban, vagy bevásárlóközpontok parkolóiban rontottak rá.

Az első támadás még augusztus elején történt egy melléképületben, ahol a házaspár egy 48 éves, siket-néma hajléktalant szemelt ki. A férj könnygázzal közvetlen közelről szemen fújta áldozatát, majd egy vascsővel ütötte az arcát. A férfinek minden értékét elvették, ráadásul a könnygáz miatt egyik szemére teljesen, a másikra pedig 85 százalékban megvakult. Előfordult olyan is, hogy egy hazafelé tartó munkást vettek célba, a férfinek azonban csak letépték válláról táskáját, majd elfutottak.

A kaposvári házaspár mindig előre megtervezte a rablásokat, közben legtöbbször könnygázt is használtak. A férj volt aki rárontott az áldozataikra, felesége pedig a környéken figyelt és a zsákmány elrejtésében működött közre. Az elmúlt hónapokban legalább 100-150 ezer forintot, különféle használati tárgyakat és egy TV-t is szereztek így.

A nyomozók a házaspár elfogásához a kommandósokat hívták segítségül, mert tartottak attól, hogy a férfi agresszív lesz. Ez a gyanú be is igazolódott, hiszen egy bozótvágó késsel próbált a rendőrökre támadni, a kést azonban már nem volt ideje használni.

A kaposvári házaspárt azóta már előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, a rablás mellett más vagyon elleni bűncselekményekkel és testi sértésekkel is kapcsolatba hozhatók - adta hírül közleményében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását