2024. május 19. - Ivó, Milán

Új Hummer koncepció a láthatáron

Három fiatal designer munkája közül választotta ki a GM vezetősége azt a nyertes Hummer koncepciót, amit a Detroiti Autószalonon kiállítanak. A Hummer HX tetejének egyes részei és az ajtók is levehetők, így teljes a szabadság vezetés közben.
2007. december 12. szerda 09:32 - Hírextra
Három fiatal, az egyetemről éppen kikerült formatervezőt kért fel a General Motors vezetése, hogy alkossanak meg egy új Hummer koncepciót, amely utat mutathat a márka terepjáróinak designját illetően. David Rojas, Min Young Kang and Robert Jablonski számára mindössze a tengelytávolságot, valamint az első és hátsó terepszögeket határoztak meg, ezektől eltekintve teljesen szabad kezet kaptak. A három designer önállóan dolgozott, de mindegyikőjükre hatott a másik munkája, ezért a formatervek között sok hasonlóságot találni. Végül Min Young Kang koncepcióját választotta ki Bob Lutz, a GM alelnöke illetve Ed Welburn, a tervezési részleg vezetője. A győztes HX tanulmány megtartotta a márka modelljeire jellemző legfontosabb stílusjegyeket, de számos új ötletet is felvonultat. Ilyen például a tetőszerkezet, aminek a sofőr és az első utas feletti része leemelhető, így szinte kabrió érzést nyújt az autó, terepezés közben pedig jól jöhet, hogy az ajtókat is el lehet távolítani, így sziklamászás közben figyelemmel kísérhető, hogy mi történik a kerekek alatt.

A Hummer HX-et ki is állítja a GM a Detroiti Autószalonon, méghozzá működőképes változatban, orrában egy E85-ös üzemanyaggal is működő, Flex-Fuel erőforrással. Ebben a formában a HX valószínűleg sosem jut el a sorozatgyártásig, viszont megoldásait a jövő Hummerjein biztosan viszontlátjuk majd.

Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását