2024. április 29. - Péter

Többet rendelő doktorok

Ausztráliában sok olyan orvos dolgozik, aki külföldön szerezte a diplomáját. Az óriási szigetországban minden negyedik doktor más országban - néha a világ másik végén - végezte az orvostudományi egyetemet.
2007. november 30. péntek 10:03 - Hírextra

Dr. Bayram és munkatársai a továbbképzésre behívott háziorvosok gyógyító tevékenységét elemezték és eredményeik az Australian Health Review című folyóiratban jelentek meg. Az adatok szerint a külföldről Ausztráliába bevándorolt orvosok általában fiatalabb korban kerülnek be a családorvosi rendelőbe és kevesebb gyakorlattal kezdenek dolgozni. Ráadásul lényegesen több órát rendelnek hetenként, mint Ausztráliában tanult kollégáik. Ez részben azzal is magyarázható, hogy ők vállalnak munkát az ország távoli pontjain.

A vizsgálat során azt tapasztalták, hogy a külföldről származó orvosok több gyógyszert is rendelnek, több laboratóriumi és egyéb vizsgálatot kérnek és gyakrabban utalják be betegeiket a szakrendelésre vagy a kórházba, mint ausztrál kollégáik. Először arra gondoltak, hogy ez csak azért van, mert ők gyógyítják a távoli vidékek gyakran elhanyagolt körülmények között élő, idős betegeit, de ha ennek a jelentőségét különböző, további elemzésekkel kizárták, a különbség akkor is megmaradt.

A bevándorolt orvosokra Ausztráliában jelenleg rendkívüli politikai nyomás nehezedik. Mióta kirobbant Dr. Mohamed Haneef esete, akit azzal vádoltak, hogy kapcsolata volt Glasgow repülőterén a június 30-án végrehajtott robbantással, az illetékes miniszter Ausztráliában elrendelte, hogy minden, külföldön tanult orvost szigorú biztonsági ellenőrzésnek vessenek alá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását