2024. április 29. - Péter

Online vásárlási rekord

Online vásárlási rekord született a karácsonyi bevásárlószezon első napján az Egyesült Államokban. A hálaadás napját követő első hétfőn az amerikai vásárlók 733 millió dollárt (127 milliárd forintot) költöttek különböző internetes áruházakban.
2007. november 28. szerda 15:10 - Hírextra
Az elemzők által "Cyber Monday"-ként emlegetett első ünnepi vásári napon az amerikaiak 21 százalékkal költöttek többet, mint tavaly - derül ki a comScore piackutató intézet jelentéséből.
Az interneten keresztül vásárlók száma a tavalyi évhez képest 38 százalékkal volt több, az egy főre jutó vásárlások értéke azonban 12 százalékot csökkent, amelyet főként a jelentős árengedményeknek tulajdonítanak.

Az adatokból kitűnik, hogy az új online-vásárlók a törzsvásárlókhoz viszonyítva kevesebbet költenek. Az is kiderült, hogy az internetes tranzakciók 60 százalékát munkahelyi számítógépekről indították.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. február 14. 09:25

Szerelmes idézetek, gondolatok
Alexandra Kiadó
2007.02.09
A szerelmes idézetek legszebb gyöngyszemeivel segítünk teljesebbé varázsolni a Valentin-napot. A kedvesed ajándékára tűzött képeslap, vagy a párnán „felejtett” illatos papír pár találó sorral valódi meglepetést okozhat, s felejthetetlenné teheti a napot.
• A szerelemre nincs más orvosság, csak a szerelem.
Henry David Thoreau

• Az életben egyetlen boldogság létezik, ha szeretsz és ha viszontszeretnek.
George Sand

• Nem a szerelem mozgatja a világot, de érte érdemes élni.
Franklin P. Jones

• A szerelem csupán egy szó, mégis mindent magában foglal. Ez a szó a testet, a lelket, az életet, a teljes lényt jelöli. Érezzük a szerelmet, akár a vérünk melegét; lélegezzük a szerelmet, akár a levegőt; ott él bennünk, akár a gondolataink. Más nem létezik számunkra. A szerelem nem szó, hanem egy szavakon túli állapot, amelyet e nyolc betű jelöl.
Guy De Maupassant

• Mi lehet csodálatosabb érzés két lélek számára, mint hogy kötelékük egy életre szól?
George Eliot

• Fogd a kezem!
A szerelmet adom neked,
amely többet ér, mint a pénz...
Nekem adod önmagad?
Velem tartasz az úton?
Együtt maradunk egész életünkön át?
Walt Whitman

Az idézeteket az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent Szerelem - Gondolatok és érzések gyűjteménye c. könyvből válogattuk össze. A szerelem az élet egyik legidőtlenebb és legegyetemesebb érzése. Összeköti a lelkeket, megszépíti a mindennapokat, értelmet és célt ad az életnek. Ez a versgyűjtemény segít megtalálni a szavakat, amelyek kifejezik az örömöt, a hálát, a feltétlen szeretetet - mindent, amit a szív mélye rejt. Maradandó érzéseket gyűjt egy csokorba, ideális ajándék szeretteinknek. A könyv borítójának, valamint elő- és hátlapjának papírja ősi és modern technikák vegyítésével készült, környezetbarát anyagból. A különleges könyvet az élénk színek és a dombornyomású oldalak teszik valóban egyedivé.


• Igen, a szerelem dicső! Szebb díj ugyan hol nyerhető?
Gazdag s hatalmas nem leszel, de a nagy hősökhöz közel.
Johann Wolfgang Von Goethe

• A szerelem a világ leghatalmasabb ereje, amely a leginkább emberi.
Mohandas K. Gandhi

• ... hisz ha látlak s bár kis időre, hangot nem tud a nyelvem adni,
megtörvén elakad, s a könnyű tűz egész bőröm befutkossa végig nyomban,
és nem lát a szemem se, zúgván zúg a fülem már.
És veríték önt el, egész valómban reszketek...
Szapphó

• Adj hát csókot ezerszer, és ha adtál,
aztán újra csak ezret, újra százat,
s még, még, újra csak ezret, újra százat...
Catullus

• A szerelemnek könnyednek kell lennie, mint a lélegzetvételnek, lágynak, mint a hóesés - mert csak akkor működik.
Julie Krone

• Mostantól nem áztat eső, mert egymásnak nyújtotok menedéket.
Mostantól nem fáztok, mert egymást melegítitek.
Immáron nem magányos életetek. Nincs több magány.
Két ember vagytok, de egy élet áll előttetek.
Apacs áldás

• A szerelem... érzékeny, törékeny virág,
amelyet sérthet az érintés, de mégis erős,
mert semmi sem tudja megállítani növekedését.
Fern Wheeler

• Szeretjük, ha szeretnek minket, ez az igazság.
William Makepeace Thackeray

Az idézeteket az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent A szív titkai - A szerelem nagykönyve c. könyvből válogattuk össze. Ez a könyv a legszebb szavak gyűjteménye a varázserejű szerelemről. A hatalmas, mindent megszépítő szerelemről, amely mindent megszelidít maga körül. A lüktetően eleven szerelemről, amely olyan, mint a tavaszi kikelet. A titokzatos és legyőzhetetlne szerelemről. A legszebb ajándék annak, akit szeretünk.

Tipp: a könyveket keresd az Alexandra könyvesboltokban!
Don Caló
2008. február 14. 08:54

Szerelmes lakatok
Népszabadság • Sárközy Júlia • 2007. augusztus 12.



Kép: Corrierre Della Sera
Bal- vagy jobboldali-e egy lakat? Ez foglalkoztatja Olaszországot, ahol a szerelmespárok fogadalmai lámpavasakat döntenek le.

Róma az Örök Város, de folyóban és hidakban Budapest messze veri több mint kétezer éves fővárostársát. A Duna nem összehasonlítható a főleg a nyári forróságban kacsaúsztatóvá összezsugorodó Tevere (egykor Tiberis) folyóval, és a római hidak sem veszik fel a versenyt kilométer hosszú budapesti társaikkal. Bár hídban sem a méterek számítanak: a római kori csonka híd egyetlenegy árkádja, ahol az olasz főváros háztartási hulladékán óriásra hízott sirályok szoktak megpihenni, az Angyalvár előtti angyalos híd és a Ponte Milvio turisták millióit vonzza, és a helyiek sem vetik meg őket, főleg a szerelmespárok, akik romantikus díszletként használják ezeket a hidakat a római éjszakában való csókolózáshoz.

A külföldiek számára a másik kettőnél kevésbé ismert Milvio híd északról a második (mondjuk, a budapesti Árpád híd). Szintén ókori eredetű, Kr. e. 207-ben (a második pun háború idején) már ugyanitt állt, csak akkor még fából volt. A hidat emelő Molvia nemzetségről kapta a nevét, a Ponte Milviót mégis a keleti és a nyugati császár, a kereszt jegyében győztes Konstantinusz és a vesztes Maxentius közötti csatáról ismerik a mai rómaiak is, akik azt is tudják, hogy a híd ókori árkádjai egészen addig kötötték össze a Tevere két partját, amíg évszázadokkal később az országegyesítő hős, Garibaldi fel nem robbantotta.

Aki viszont 2007 nyarán lép a Ponte Milvióra, nem a történelmi emlékeket keresi, hanem korunk jeleit: több ezer lakatot a híd lámpavasain. Erről a római hídról az idén már a CNN, a BBC és az Al Dzsazíra is tudósított, a Milvio híd lakatjai még a Wikipédián is külön címszót kaptak.

Állítólag a firenzei tiszti iskola végzős növendékei terjesztették el a hagyományt, hogy diplomaosztás után a kaszárnyai öltözőszekrényük lakatját a Ponte Vecchio hídjára lakatolták rá, így véve örök búcsút a tanulóévektől. A kevésbé katonás Rómában a tradíciót átvették, de a déli temperamentumhoz igazítva: itt a szerelmespárok lakatolják szerelmüket a Ponte Milvio vaslámpáihoz, és örök hűséget fogadva egymásnak a kulcsot a Teverébe hajítják. A szép szokás megtűrt volt - a kizárólag gyalogos- és kerékpárforgalom előtt nyitott Milvio hídon kit zavart volna az a pár apró lakat, amely ráadásul szerelmes sóhajokat őrzött, amíg meg nem jelent az idei tiniregény, az újonnan felfedezett író, Federico Moccia több százezer példányban olvasott szerelmes története, amelyből már kasszasiker film is készült. Az Ho voglia di te (Akarlak) főszereplő szerelmesei ugyanis éppen ezen a római hídon lakatolják le érzéseiket, és ettől kezdve nem volt megállás. Moccia könyve lakatáradatot indított el, annyira, hogy az elmúlt április 13-án a híd lámpái kidőltek a tonnányi vaslakatocska súlya alatt. Ezt megelőzően - még márciusban - lopták a lakatokat: a nappal ide akasztott lakaterdőt éjjel ismeretlen tettesek levágták. Kezdetben a Tevere-parton hullámlemezből hajtogatott bódékban élő hajléktalanokat gyanúsították meg azzal, hogy a vastelepre vitték a fémet, később viszont kiderült, hogy a közeli bérházaknak a lakatoktól esztétikai válságban szenvedő lakói lopóztak éjszakánként a hídra, és tüntették el a szerintük randa lakatfürtöket. Mondani sem kell, hogy teljesen felesleges harcot vívtak: az éjszaka leple alatt lenyesett lakatok másnap többszörösen újranőttek.

Azóta már pró és kontra lakategyesületek jöttek létre a Milvio híd kerületében, de a kérdés a várost, sőt egész Olaszországot érzékenyen érinti: a szerelmesek érzelmeik tiszteletben tartását követelik, a városvédők a műemlékeket; és a vita odáig fajult, hogy az olasz politika is állást foglalt. A fiatal olvasók kedvencét, Mocciát sajátjának kikiáltó baloldal szerint ez is hozzátartozik a városképhez, és ha ez tetszik a mai generációnak, miért ne, a mai ötvenévesek is voltak szerelmesek. Ők Fiat 500-asban szerelmeskedtek, a mai tinédzserek lakatolnak. A kategorikusabb jobboldal szerint Moccia műve mégsem az Isteni Színjáték, és a lakatok súlya el fogja süllyeszteni a római hidat. Egyelőre a kormányon levő baloldal vezet: Moccia már a RAI közszolgálati televízió szombat esti show-műsorának a szerzője.

Róma városának mindenben középutas főpolgármestere lakatügyben is a kompromisszumos megoldást választotta. Az elmúlt héten 24 vasrudat veretett a Milvio hídra: a lámpák helyett ezekre lehet ráerősíteni a szerelmi jelzálogokat. Ezenkívül virtuális lakatlehetőséget is teremtett a szerelmesek számára a www.lucchettipontemilvio.com oldallal. Firenze első embere viszont nem a tolerancia híve: aki a Ponte Vecchión lakatol és rajtakapják, 50 eurós bírságot fizet.

Róma, 2007. augusztus
Don Caló
2008. február 14. 06:49
Ó, az a sok "értelmes" betelefonáló! ;-)
Ki az unokájába, ki a gyerekébe szerelmes. Van aki csak a mellette állónak üzen nagy kerülővel kivagyi-hadd hallják ám módra... ;-) De hallom sokan szerelmesek az egész stábba is... ;-P
"Zigazi" egy (hallgatói) közösség... ;-P
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását