2024. április 28. - Valéria

Könyvvásár a Műegyetemen

Az idén is megrendezik a Felsőoktatási tankönyv- és szakkönyvvásárt a Műegyetemen: a mostani seregszemlén, november 20-21-én közel félszáz hazai és határon túli egyetemi és felsőoktatási kiadó vonultatja fel több mint hatezer kötetét.
2007. november 15. csütörtök 08:06 - Hírextra
Zentai Péter László tájékoztatása szerint az immár 12. alkalommal megrendezendő vásár átfogó képet ad a tudományos és szakkönyvkiadásról, a felsőoktatási tananyagok kínálatáról. A vásáron most is 20 százalékkal olcsóbban lehet majd tankönyveket beszerezni.

A felsőoktatási tankönyvek seregszemléje pontosan egyidős az állami tankönyv- és szakkönyvtámogatás elindításával. 1996-ban született döntés arról, hogy az ágazat mintegy 600 millió forintos fejlesztési támogatást kapjon. Az állami juttatás az elmúlt egy évtizedben közel 4000 kiadvány születéséhez járult hozzá. Ugyanakkor az állam támogatása csak az első évben volt ennyire nagyvonalú, s a keret évről-évre csökkent, ez év elejére teljesen lenullázódott - írta az MKKE igazgatója.

Az állam visszavonulásának következményeként míg 1994-ben a felsőoktatási kiadványok a teljes könypiac közel 18 százalékát tették ki, tavaly már csak 14 százalékát. Míg korábban az évi 12-13 ezer új címből 4000-4500-zal részesedett az ágazat, addig a múlt évben ez a választék ezer címmel lett kevesebb.

Zentai Péter László hangsúlyozta: a felsőoktatás új tananyagokkal történő ellátásához, a bolognai folyamat követelményeinek megfeleő új kiadványok előállításához évente több száz millió forintos állami befektetésre lenne szükség.

A rendezvényhez az elmúlt évek hagyományainak megfelelően szakmai konferencia is kapcsolódik, amelyen a résztvevők a felsőoktatási tananyagfejlesztést járják körül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását