2024. április 28. - Valéria

Könyvújdonságok

Vízilóról szóló mesekönyvektől a Fáraók krónikája című történelmi munkáig, lányregénytől verseskötetig számos könyvet jelentet meg a téli könyvvásárra a Móra Könyvkiadó. A könyves műhely újdonságait szerdán mutatták be Budapesten, a Fővárosi Szabó Ervin K
2007. november 14. szerda 15:58 - Hírextra
Cs. Tóth János vezérigazgató a sajtótájékoztatón elmondta: a kiadó az előző évben 620 ezer darab könyvet adott el, nettó 450 millió forint értékben. Ezt túlszárnyalva, 2007-ben félmillió forintos bevételre számítanak, így a kiadó súlya tovább nő a piacon - tette hozzá.

Elsőként a két-három éves korosztálynak szóló finn köteteket mutatta be, a Múmin és az állatok, valamint a Napsütötte Múminvölgy című munkát, majd a képzőművészetet a középpontba helyező, iskolásoknak szánt könyveket, amelyek A zene és tánc, illetve az Állatok tárlata címmel kerülnek az olvasóközönség elé.

A vezérigazgató szólt arról, hogy Devecseri Gábor Állatkerti útmutató című munkáját újra megjelentette a kiadó, Réber László rajzaival. Mint mondta, tíz év után Fehér Klára is "visszatalált" a kiadóhoz; a Pöttyös Könyvek sorozatban, szintén Réber László rajzaival jelenik meg Bezzeg az én időmben című kötete.

Cs. Tóth János beszélt arról, hogy a karácsonyi könyvpiacra két hangoskönyvet is megjelentetett a kiadó. Háromszor hét magyar népmese címmel Illyés Gyula Hetvenhét magyar népmese című kötetéből adnak válogatást, tizenegy színművész előadásában. A másik hangoskönyv A lemez két oldala, Janikovszky Éva műve, amely később könyv formában is megjelenik majd. A lemezen Pécsi Ildikó olvassa fel a monológokat.

Kitért arra, hogy Darren Shan ír szerző, akinek Fenevad című kötete a Démonvilág Sorozatban lát most napvilágot, a kiadó meghívására 2008 áprilisában a Budapesti Könyvfesztiválon, a Millenárison dedikálja majd könyveit.

Merényi Ágnes főszerkesztő egy új verseskötetet mutatott be; Péter Erika Verselhetek című munkája jeles alkalmakra szóló verseket kínál óvodásoknak.

Mint mondta, nagyobbaknak szóló köteteket is kínál a kiadó: a magyar nyelvű könyvvel először megjelenő német szerző, Christian Bieniek A szűz jegyében című, érdes stílusban írt művét, valamint Sarah Mlynowski Melltartó és seprűnyél című kötetét, amely rengeteg humorral a mai tinédzserek nyelvén szólítja meg az olvasót. Mindkét mű a kamaszok gondjairól szól - tette hozzá.
A felnőtteknek szánt könyvekről szólva beszélt Ildikó von Kürthy Randiszerviz szingliknek című, humorral és életbölcsességgel átitatott művéről, és Barbara Wood Az utolsó sámán című kötetéről.

Merényi Ágnes bemutatta az Egyiptom összes dinasztiájának és uralkodójának történetét időrendben elbeszélő Fáraók krónikája című könyvet, amely részletes információkat közöl, gazdag képanyaggal.

A karácsonyi könyvvásárra szánt kiemelt kötetként beszélt Bársony János Cigány mesék - Népmesék és más történetek című munkájáról, amelyet, mint mondta, igazi mesekönyvvé Sinkó Veronika színes illusztrációi avatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását