2024. április 28. - Valéria

Rendőrök készítenek fel a télre

A sofőrök és autóik téli felkészültségét vizsgálták a rendőrök kedden délelőtt a fővárosban. A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya és a Nemzeti Közlekedési Hatóság közösen ellenőrizték délelőtt az autósokat a Mogyoródi úton, a Mexikói út és a Róna utca k
2007. november 13. kedd 13:26 - Hírextra
Minden leállított autósnak egy kiadványt adtak a rendőrök a járművek téli felkészítéséről, akinél pedig minden rendben volt más ajándékot is kapott. A tapasztalatok szerint az autósok többsége még nem szereltette fel a téli gumit kocsijára.

Szécsi Tibor őrnagy, a BRFK forgalomszervezési és megelőzési alosztályának vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az akció célja, hogy felhívják a sofőrök figyelmét a téli időjárással kapcsolatos teendőkre. A legnagyobb gond a téli gumikkal van, a keddi akció tapasztalatai szerint nagyon sokan még nem cserélték még le az autóik gumiabroncsait. A másik hiányosság, hogy a kocsikban nem töltöttek a megfelelő helyekre - például az ablakmosóba - fagyálló folyadékot. Kezdő sofőröknek azt tanácsolják a rendőrök, hogy gyakorolják a fővárosban működő több közlekedésbiztonsági parkban a téli útviszonyok mellett való közlekedést. Szécsi Tibor hangsúlyozta, hogy a téli közlekedésben a megfelelő gumiabroncs életet menthet, a fagyálló folyadékok használatával pedig elkerülhetőek a felesleges pluszkiadások.

Az akcióban részt vett a Nemzeti Közlekedési Hatóság is. A szervezet mobil vizsgáló állomását is felállították az akció helyszínén. Ennek segítségével meg tudják vizsgálni a járművek műszaki állapotát a kocsi aljától a tetejéig.

Azok, akiknek a kocsiján minden rendben volt, ajándékokat kaptak a rendőröktől. Például jégkaparót, jégoldó spray-t vagy téli ablakmosó folyadékot. Az akció másik fontos célja, hogy felhívják a figyelmet a "látni és látszani" elv alkalmazására. A sofőrök ezért a Nemzeti Közlekedési Hatóság logójával ellátott láthatósági mellényt is kaptak ajándékba. A láthatósági mellényt egyébként a jogszabályok szerint már viselnie kell az autósnak, ha lakott területen kívül, például műszaki okok miatt megáll az út szélén és kiszáll kocsijából.

Szécsi Tibor elmondta, hogy a fővárosban a kerületek külön-külön folytatják majd a kedden kezdett akciót. Az elkövetkező időszakban a téli felkészültséget a kerületi kapitányságok emberei ellenőrzik majd.

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója úgy tájékoztatott, hogy a rendőrök a közlekedésbiztonsági akció helyszínén a lopott kocsikat is ellenőrizték. A rendszám felismerő rendszer ezúttal ötszáz kocsiból egyet sem talált, ami lopott volna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását