2024. április 29. - Péter

A szeretet ünnepe és a hannoveri sorozatgyilkos

Húsvágóbárdos sorozatgyilkos miatt lett rendkívül kapós Németországban egy adventi gyermeknaptár, amely amúgy karácsonynak, a szeretet ünnepének beharangozója és felvezetője. A naptár tömegsikerét elősegíthette, hogy ízléstelennek bélyegezte a legnagyobb
2007. november 8. csütörtök 14:17 - Hírextra
A gyilkos valódi személy volt, Fritz Haarmann-nak hívták és ráadásul gyerekeket is ölt. Összesen 24 fiatal férfival és fiúval végzett az 1920-as évek elejének Hannoverében, holttestüket feldarabolta és a folyóba dobta. 1925-ben kivégezték.

Rémtettei ellenére a hannoveri turistahivatal úgy találta, hogy Haarmann Hannover történelmének részeként helyet érdemel az adventi naptáron a német város más hírességei - például Gottfried Lebnitz filozófus és a Scorpions rockbanda - között, ráadásul a gyerekeknek éppen ajándékosztó Mikulás közelében és mindjárt az 1. nap - december 1-je - kinyitandó ablakánál. Haarmann a naptár téli életképén egy fa alatt leskelődik, kezében öles húsvágószerszámával. A képen amúgy minden más rendben van: jégkorongozó gyerekek, lékből pecázó bácsi, hópamacsos fák, a háztetők felett betlehemi csillag, stb.

A sorozatgyilkos egyébként már a tavalyi adventi naptárra is rákerült, ám akkor nem kapott kritikát. Az idei Bild-bírálat nagyon balul sült el: azóta özönlik a megrendelés a naptárra, és már nem csak német városokból, hanem osztrákokból is.

A turistahivatal közölte, hogy a bevételt jótékony célra fordítja, rákbeteg gyerekek gyógyíttatására. Emellett tudatta azt is, hogy jövőre a szeretet ünnepének gyereknaptárán már nem lesz rajta a végül lefejezéssel kivégzett sorozatgyilkos.

Legalábbis azon, amelyet ők adnak ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását