2024. április 28. - Valéria

Megújult a Mikulásház

Nagykarácsonyi rezidenciájában vasárnaptól ismét várja a gyerekeket a Mikulás. A január 6-ig tartó Mikulás Fesztivál keretében számos érdekes program és megújult környezet várja a kicsiket és a nagyobbacskákat.
2007. november 4. vasárnap 20:03 - Hírextra

A programsorozat kezdetére megújult a Mikulás-ház. Homlokzata új domború betűs feliratot kapott, az utca felé néző házfalon pedig impozáns Mikulás-fej is jelzi a piros épület lakójának kilétét. Elkészült a díszkivilágítás, a dolgozószobában bordós-lilás tapéta váltotta fel az eddigi nádborítást, s kandalló ad kellemes meleget. A manók szobáját és a meseszobát színesre festették, s a gyerekek örömére megérkeztek a ház végén kialakított karámba a Mikulás szarvasai is. Egyelőre csak ketten vannak, de ha sikerül bővíteni a területet, növelik a számukat.

Újdonságként elkészült az udvaron a jóság csodakútja, amibe ha beledobnak a kis vendégek egy olyan pénzérmét, amibe előzetesen "belesuttogták" az utóbbi napokban elkövetett csínyjeiket, a "rosszaságtól" megszabadulva találkozhatnak az ősz apóval.

Bár a nagykarácsonyi látogatás fő programja a nagyszakállú apóval való közös mesélés, beszélgetés, a szervezők több más rendezvénnyel is várják a kicsiket. A Tihanyi Vándor Színpad mikulásfalvi meséket mutat be, s Nagykarácsonyból indul az egyik üdítőgyártó cég szokásos karavánja. Tanúi lehetnek a vendégek a magyar és az amerikai Mikulás találkozójának, s meglátogatja kollégáját a finn Mikulás is.

Az ősz apó egyébként nem csak mesét mond és beszélget a látogatókkal, hanem manó-segítői közreműködésével meg is vendégeli őket egy-egy pohár, finom mézeskalács ízű kakaóval.
A következő napokra már csaknem teljesen betelt az előjegyzési naptára: eddig 8400-an kértek időpontot a meglátogatására. (Tavaly 14 700 vendége volt a Mikulás-rezidenciának.)
Azok a gyerekek pedig, akik nem jutnak el Nagykarácsonyba, levelet írhatnak, e-mailt küldhetnek, sőt telefonálhatnak is a Mikulásnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását