2024. április 29. - Péter

Egy nap csak 2-4 reklámot jegyzünk meg

Egy átlagember a nap folyamán, a látóterébe kerülő reklámüzenetekből 2-4 darabot képes felidézni a nap végére - hangzott el a Direkt Marketing Szövetség (DMSZ) és a GfK Hungária piackutató intézet közös vizsgálatáról szóló sajtótájékoztatón pénteken Budap
2007. október 19. péntek 14:07 - Hírextra

A kutatás célja az volt, hogy megvizsgálják a különböző reklámok hatékonyságát a közterületeken, a közlekedési eszközökön, a munkahelyeken.

Steigervald Krisztián, a GfK kvalitatív kutatási csoportjának vezetője elmondta: vizsgálatában 6 ember napját kísérték végig egy speciális szemkamerával, amely nem csak azt rögzítette, hogy a vizsgált személy merre nézett a nap folyamán, hanem a pupilla útjának követésével megmutatta, hogy mely tárgyakra fókuszált hosszabb ideig.

A GfK szakemberei szerint egyes közterületi reklámok kiemelkedően hatékonynak bizonyultak, mások viszont az elvárthoz képest alul teljesítettek. A laikus fogyasztók és vásárlók a közterületi reklámok töredékét nézték csak meg, amit viszont észrevettek, azt alaposan megfigyelték.

Steigervald elmondta: az eladáshelyi reklámokat szinte mindig kerüli az emberek szeme, ha viszont a vásárlót sikerül megállítani, megnézi az elé kirakott reklámüzenetet.

A 24 órában követett 6 emberen kívül a GfK 25 másik személyre szerelte fel a szemkamerát rövidebb időre különböző szituációkban, például autóvezetés, vásárlás vagy séta közben.

A kutatás részletes eredményeit a Direkt Marketing Szövetség III. konferenciáján hozzák nyilvánosságra november 8-án.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását