2024. április 29. - Péter

Reklámzabálók éjszakája

Hetedik alkalommal rendezik meg a Reklámzabálók Éjszakáját november 24-én a Budapest Kongresszusi Központban. A programban számos külföldi és magyar reklámínyencség található.
2007. október 16. kedd 17:10 - Hírextra
Az első Reklámzabálók Éjszakája egy francia fiatalemberhez, Jean-Marie Boursicot-hoz kötődik, aki 1981-ben Párizsban tartotta az első vetítést, mert úgy vélte, rajta kívül mások is szeretik a jó reklámokat. Eltalálta, a nagy érdeklődés miatt egy évvel később már két egymást követő estet szervezhetett, a következő években pedig egyre gyarapodott a turné állomásainak száma. Jelenleg 50 ország közönsége tekinti a Reklámzabálók Éjszakáját fontos célnak a nemzeti reklámkultúra megteremtésére. Az eseményt Magyarországon 2001. óta szervezik meg.

Idén egy napon, két alkalommal lesz lehetőség reklámhabzsolásra: november 24-én, szombaton 14 órától, majd 20 órától tömhetik magukat degeszre reklámmal az érdeklődők.

A programban a nemzetközi reklámfilmipar 600 legfrissebb alkotása található Jean-Marie Boursicot összeállításában. Bemutatkoznak a belga, a svájci és a román reklámfilmgyártás remekei is. Igazi csemege lesz a hatvanas évek olasz reklámfilmjeiből készült összeállítás. Az ötvenes évek animációs reklámfilmjei mellett kuriózum az 1921-ből Franciaországból származó, gázfűtést reklámozó filmcsoda. A jelenkor zamatát a Madonna főszereplésével készült reklámetűd képviseli, amelyet Guy Ritchie készített David Fincher ötlete alapján.

A retro jegyében a magyar kedvencekről sem feledkeztek meg a szervezők: az EVM Zrt. reklámfilm- és plakátkiállítása kerül terítékre. Számos tematikus összeállítás fokozza még a hangulatot, mint a politika a reklámban, vagy a popsztárok a reklámban, de láthatók a Clio Awards 2006. győztes filmjei is.

Az eseményen neves magyar underground zenekarok mellett a chillout zene és egy meglepetés MC gondoskodik a jó hangulatról.

Idén is lesz Reklámzabálók Kreatív Verseny, amelyet négy kategóriában - film, sajtó, plakát, rádió - hirdettek meg. A versenyben résztvevő alkotások a www.pengezabalok.hu honlapon találhatók. A kedvencekre a közönség is szavazhat.

A szervezők szeretnék létrehozni a Márkák Múzeumát, ezért letűnt magyar márka relikviákat várnak, amelyeket on-line aukción értékesítenek. A felajánlások a markakmuzeuma@egzo.com e-mail címre vagy az EGZO Média címére (1022 Budapest, Csopaki utca 13.) küldhetők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását