2024. május 14. - Bonifác

Ahol jó dolgozni

A Holmes Report, Amerika egyik legrangosabb kommunikációs folyóirata idén a legjobb európai munkahelynek minősítette a Porter Novelli Europe-t, ez a cég az, ahol a szakemberek Európa-szerte legszívesebben dolgoznának.
2007. október 12. péntek 11:11 - Pálfi Rita

A Holmes Report elismerése mennyire szól a magyar vállalatnak is, illetve a nemzetközi cégnek?

Teljesen nemzetközi, annyiban szól a magyar vállalatnak, hogy minden európai Porter Novelli irodától bekértek egy nagyon hosszú és bonyolult kérdőívet és annak alapján súlyoztak.

Miért érzik magukat jól az emberek a Porter Novellinél?

Egységesen vonatkozik Madridra, Bernre, Londonra vagy Budapestre, hogy nagy karrierépítési lehetőségek vannak. Nálunk például Budapesten, már réges-rég óta, mielőtt még a Porter Novellihez kerültünk volna (eredetileg Noguchi volt a cég neve, a csatlakozással lett Noguchi Porter Novelli) az volt az alapelv, hogy fiatal emberekkel építjük fel a céget. Olyanokkal akik nálunk tanulják meg a szakmát és jutnak előre nagyon gyorsan, nagyon magasra. Ez a Porter Novellire is igaz.


A bérek mellett, amiknek azért jónak kell lenniük, és nálunk jók is, muszáj hogy ez valamilyen kreatív megítélés alatt történjen. Minden Porter Novelli irodában a munkabér az nem egyszerűen a munkaerő ára vagy a jelenléti díj, hanem nagyon szabályozott munkabérek vannak. Függ attól, hogy ki milyen teljesítményt nyújt, menyire kreatív, vagy mennyire vállalkozó szellemű, vagy mennyire visszahúzódó, mennyire akar csapatmunkában részt venni. Ennek nagyon fontos eleme az is, hogy 360 fokos feedback van, a kollégák egymást értékelik, egymás munkáját és azt jelzik vissza a managment felé. Így nagyjából objektív képünk van, hogy kit mire tartanak a többiek.

A bér mellett nálunk is vannak olyan juttatások, amik nagyon vonzóak. Például fizetjük a továbbtanulást az embereknek, nyelvtanulást, másoddiplomát.

A „Hét Sztárja” az lesz, aki nem végzett valami olyan megrendítően nagy munkát, ami egy hatalmas fizetésemeléssel járna, de tisztességesen, becsülettel, kreatívan valami egyszerűbb dolgot csinált a héten. Ő különböző dolgok közül választhat, elmegy a Gundelba vacsorázni, vagy kér egy relaxációs masszást. De szokott olyan is lenni, hogy kijön manikűrös, pedikűrös, fodrász kijön az irodába és itt helyben ellátja. 

A karrierépítés lehetősége és a bérezés is kreatív, leegyszerűsítve: a hangulat és a munka is jó.

Nemzetközi díjak
2007 Nemzetközi PR-szövetség (International Public Relations Association) Golden World Award for Excellence díj a Rolls-Royce által támogatott "Környezetért" kategóriában
2002 IPRA Golden World Award for Excellence díj az "Év Legjobb Válságkommunikációs Programja" kategóriában. A MOL Rt-vel közösen
2001 IPRA Golden World Award for Excellence díj az "Év Legjobb Környezetvédelmi Kommunikációs Programja" kategóriában.
2001 IPRA FrontLine 21 díja és a "Fejlődő Piacok Legjobb PR-ügynöksége" cím
Hány országban van irodája a Porter Novellinek?

104 országban. Elsősorban Egyesült Államokban és Ázsiában. Európában van irodánk Angliában, Írországban, Spanyolországban, Olaszországban, a Benelux Államokban, Franciaországban, Németországban, Ausztriában, Svácjban, Szlovákiában és Magyarországon. 

És mennyire működnek együtt nemzetközi szinten?

Nagyon erősen. Az, hogy családias, talán rossz szó egy ilyen cégre, amelyiknek a világon több mint 3000 dolgozója van. Nálunk működik például az, hogy megjelenik az interneten egy felhívás, hogy Brazíliában éppen egy ilyen és ilyen gyógyszercégnek megyünk prezentálni, kinek van ilyen esettanulmánya. Perceken belül Indiától Dél Afrikáig, Németországtól Norvégiáig megjelennek az esettanulmányok, amik segítenek. Ezen felül több mint 50 olyan ügyfél van a Porter Novellinél, akik worldwide ügyfelek, tehát legalább 50 országban megvannak.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását