2024. április 26. - Ervin

Ősz a Nemzetiben

A Nemzeti Színház két játszóhelyén is premierre készülnek a jövő hét végén; a háziszínpadon a Tovább is van... című meseelőadást mutatják be október 19-én, a nagyszínpadon pedig október 20-án Dosztojevszkij Ördögök című művét láthatják a nézők - közölte a
2007. október 12. péntek 06:51 - Hírextra

A nagyszínpadon augusztus óta Mohácsi János próbál a társulattal: Dosztojevszkij Ördögök című művét viszi színre. "A kaposvári színház rendezője bátran nyúl az eredeti műhöz, s a testvérével, Mohácsi Istvánnal átdolgozott történetben központi helyet kap mindennapjaink aktualitása, a terrorizmus" - hangsúlyozta közleményében Horváth Orsolya.

Mint írta, a rendezőt már régóta foglalkoztatta a terrorizmus témája. Dosztojevszkij művében inspirációt talált: a regény egy része arról szól, hogy hogyan született meg a világ egyik legszörnyűségesebb állama, amelyik hatalmát a terror eszközeivel tartotta fönn.

"A fajsúlyos téma ellenére a Mohácsi-rajongóknak nem kell lemondani a kaposvári szerzőpár sajátos nyelvi humoráról, sem az elmaradhatatlan zenei kíséretről, hiszen Kovács Márton és a Szakértők zenekar a rendezőt idézve +végig zavarni fogja az előadást+" - olvasható az ismertetőben.

Mohácsi Jánosnak ez nem az első munkája a Nemzeti Színházban: a 2004-ben bemutatott Sárga liliom című előadással elnyerte a Fővárosi Önkormányzat legjobb rendezőjének járó különdíját.
A háziszínpadon lép fel a Színház- és Filmművészeti Egyetemen idén végzett zenés-színész osztály, amelynek tagjai úgy döntöttek, együtt maradnak, és HOPPart néven társulatként dolgoznak tovább. Szándékukat sokan támogatták, többek között Jordán Tamás, a Nemzeti Színház főigazgatója, aki fellépési lehetőséget ajánlott a társulatnak a teátrumban, valamint Magács László, a Merlin Színház igazgatója, aki próbatermet biztosított a produkció megszületéséhez - mutatott rá a sajtóreferens.
Ascher Tamás és Novák Eszter egykori osztálya Wilhelm Hauff és E.T.A. Hoffmann meséiből állított össze egy meseelőadást, amely neves magyar színművészek közreműködésével jött létre. A Harangi Mária rendezte darab felnőttek és iskoláskorú gyerekek számára ígér szórakozást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását