2024. május 17. - Paszkál

Az MSZP beperli a Heti Választ

Soha senki nem járult hozzá az MSZP székházbérleti költségeihez, a szocialista párt ezért bepereli a Heti Válasz című hetilapot, mert megsértette az MSZP jó hírnevét - közölte Nyakó István csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
2007. október 12. péntek 07:34 - Hírextra

A szocialista párt szóvivője elmondta: az MSZP 2007. február 20. óta, 2008. december 31-ig bérel helyiségeket a Vérmező úti irodaházban, két emeleten összesen 1.143 négyzetméteren, 10 euró/négyzetméter bérleti díj mellett. A párt használja az épület gépkocsi-tárolóját, valamint 875 forint/négyzetméter/hó áron üzemeltetési és fogyasztási díjat is fizet. Számla ellenében, előre fizetünk, a fizetési határidő minden teljesítést követő hó 10-e - tette hozzá az MSZP politikusa.

Nyakó István közölte: a Heti Válasz székházbérlésről szóló cikke nem mond igazat, hazudik. Kitért arra, hogy a székházbérlésről szóló cikk szerzői nem kérdezték meg az MSZP-t. Bepereljük a Heti Választ, mert megsértette az MSZP jó hírnevét - mondta a szocialisták szóvivője.

Hozzátette: bocsánatot kell kérnie Kósa Lajosnak, a Fidesz alelnökének is. Az ellenzéki politikus a nap folyamán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, jogellenesen módosítottak adatokat a Magyar Turizmus Zrt. üvegzseb nyilvántartásában. (A Heti Válasz cikke szerint a zrt. 200 millió forintot utalt ki jogcím nélkül a Vérmező úti pártközpontnak helyet adó irodaház tulajdonosának.)

"Sok aljas dolog van a világon. A Fidesz ma ismét megrágalmazta az MSZP-t, a Fidesz ismét hazudott" - mondta Nyakó István.

A sajtótájékoztatón jelen volt a párt főkönyvelője is, akinél meg lehetett tekinteni valamennyi, a székházbérlésről szóló számlát, majd a sajtótájékoztatót követően magyarázatot is fűzött a bemutatott dokumentumokhoz.

A Heti Válasz legfrissebb számában arról írt, hogy a Magyar Turizmus Zrt. jogcím nélkül utalt ki 200 millió forintot a Vérmező úti pártközpontnak helyet adó irodaház tulajdonosának. Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium ezzel kapcsolatban azt közölte, a szerződést még 2006. december 31-i hatállyal felmondta a cég.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását