2024. május 20. - Bernát, Felícia

Egy nő igaz története a mozikban

A méhnyakrák elleni küzdelemről szól az Egy nő igaz története című rövidfilm, amelyet október 25-től vetítenek a mozikban - közölte Iványi Marcell, a film rendezője csütörtökön az MTI-vel.
2007. október 11. csütörtök 18:25 - Hírextra

Az Egy nő igaz története Michael Moore Sicko című új alkotásának kísérőfilmje lesz - mondta Iványi Marcell. (Az amerikai rendező dokumentumfilmje az Egyesült Államok egészségügyi rendszerének visszásságairól szól.)

A magyar rövidfilm tartalmát röviden ismertetve Iványi Marcell elmondta: a főhős egy fiatal riporternő, aki férje támogatásával szembeszállt a nőket érintő leggyakoribb rosszindulatú betegségek egyikével, a méhnyakrákkal. A nő betegsége állomásait kamerával rögzítette.

A rendező közlése szerint a hatperces rövidfilm az egymásra való odafigyelés fontosságát hangsúlyozza. A női főszereplőt Varga Veronika magyar származású, Franciaországban élő színésznő alakítja, férjét Fekete Ernő, orvosát pedig Koiss Róbert. Az augusztusban forgatott film operatőre Erdély Mátyás, a vágó pedig Czeilik Mária.

Iványi Marcell 1973-ban született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskola filmrendező szakán végzett, de tanult a Klotildligeti Dráma Iskolában is.

A Szél című munkájáért 1996-ban Arany Pálma-díjat kapott Cannes-ban, a nemzetközi filmfesztiválon. A forgatókönyvíró, rendező 2000-ben meghívást kapott a párizsi Résidance-fórumra, a féléves szakmai műhelymunka első magyar résztvevőjeként.

Nevéhez fűződik a Budapest, egy nagyváros halála (1991), a Hajóavatás (1992), a Zoli és Jenci (1992), az Aranykor (1993), az Utolsó kör (1994), a Black and White (1995), Az ördög szemébe (1997), a Harminchárom kép (1998), a "story" (2000), a Cry Me A River (2002), a NahTe (2003), valamint a Ballada (2005) című film is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását