2024. április 29. - Péter

Győr kontra magyar gárda

Molnár Csaba szocialista országgyűlési képviselő levélben fordult Borkai Zsolthoz, a Fidesz-KDNP támogatásával megválasztott győri polgármesterhez és konkrét lépések megtételét kérte a város és a magyar gárda kapcsolatának tisztázására.
2007. szeptember 26. szerda 14:54 - Hírextra

A sajtó nyilvánossága előtt szerdán átadott levélben az MSZP politikus azt kéri Győr első emberétől: "ne hagyja, hogy Győr az újfasiszta eszmék találkozóhelye lehessen!".

A politikai vihart az váltotta ki, hogy a magyar gárda múlt héten Győrött tartott tagtoborzó rendezvényén a levél állítása szerint a Ne-felejcs Polgári Egyesület "nyilvánosan támogatásáról, szolidaritásáról biztosította" a gárdát.

Az egyesület szakmai tanácsadója, Fehér Imre pedig a várost képviseli az egyik önkormányzati cég igazgatóságában a győri közgyűlés döntése értelmében.

Molnár Csaba szerint a közgyűlésnek az a dolga, hogy "lemossa a város nevén esett foltot". Ezért azzal fordult a polgármesterhez, hogy a városvezető a közgyűlés előtt kezdeményezze Fehér Imre visszahívását az Inszol Zrt. igazgatóságából.

Golubkovics Péter, a városháza kommunikációs vezetője közölte: a levél tartalmát a polgármester áttanulmányozza, s közleményben reagál, amennyiben szükségesnek látja.

A Ne-felejcs Polgári Egyesület Magyar Gárdához való viszonya miatt felháborodásának adott hangot Pádár László, a Győr-Moson-Sopron Megyei Cigányok Érdekvédelmi Szövetsége elnöke az e témában szerdán tartott sajtótájékoztatóján. Felidézte, a polgári egyesület múlt heti fórumát, ahol a gárdába való belépésre agitáló kiadványt osztogattak a rendezvényre érkezőknek. A fórumon részt vett Simon Róbert fideszes alpolgármestert pedig felszólította a roma politikus, hogy határolódjon el a magyar gárdától.
Simon Róbert egyelőre nem reagált a felszólításra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását