2024. május 14. - Bonifác

Egy hónap múlva kap választ Gusztos

Leghamarabb egy hónap múlva ad választ a Fővárosi Főügyészség a Magyar Gárdával összefüggő vizsgálatról - hangzott el ügyészségi sajtótájékoztatón csütörtökön.
2007. szeptember 13. csütörtök 17:28 - Hírextra

Ihász Sándor fővárosi főügyész közölte: az ügyészség nem hivatalból, hanem egy konkrét kezdeményezés alapján folytat vizsgálatot. Hozzátette: semmilyen nyomás, megrendelés nincs az ügyészségen, hanem törvényi kötelezettségének tesz eleget.

A főügyész utalt arra, hogy a Magyar Gárdával kapcsolatosan egyelőre többet nem tud elmondani annál, mint amit a legfőbb ügyész a parlamentben egy azonnali kérdésre adott válaszában fejtett ki.
Kovács Tamás hétfőn a parlamentben jelentette be, hogy a Fővárosi Főügyészség vizsgálatot folytat le a Magyar Gárda működésének törvényessége tárgyában, miután az utóbbi napokban a szervezet törvénysértő tevékenységére utaló bejelentések érkeztek.

A legfőbb ügyész elmondta: a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet, a Fővárosi Bíróság június 18-án vette nyilvántartásba, a nyilvántartásba vételnek törvényes akadálya nem volt. Hozzátette azonban: az ügyészséghez az utóbbi napokban érkezett bejelentések a Magyar Gárda alapszabályától eltérő, ezáltal törvénysértő tevékenységére utaló adatokat tartalmaznak.
Közölte: "az egyesület működésének törvényessége tárgyában az eljárásra illetékes Fővárosi Főügyészség ügyészi vizsgálatot folytat le".

A Magyar Gárda működésének ügyében Gusztos Péter (SZDSZ) intézett kérdést a legfőbb ügyészt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását