2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nincs újabb ajánlat a MOL-nak

Nem tett újabb ajánlatot a MOL-nak az osztrák OMV olajtársaság - cáfolta közleményében az erről szóló híreszteléseket a magyar olajtársaság szóvivője. A sajtóban megjelent hírek szerint a korábbi, elutasított felvásárálási ajánlat után újra megkereste a M
2007. szeptember 21. péntek 12:05 - Hírextra
Bacsur György, a MOL szóvivője közleményében arról tájékoztatott, hogy nem igazak az elterjedt piaci pletykák, miszerint az osztrák olajcég újra megkereste volna a MOL-t felvásárlási ajánlatával. A híresztelések a magyar olajtársaság álláspontja szerint felvetik a tiltott piacbefolyásolás kérdését.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, június végén jelentette be az OMV, hogy 10-ről 18,6 százalékra növelte részesedését a Molban, "Nem tartom barátságos lépésnek, ha egy külföldi állami tulajdonban lévő nagyvállalat előzetes értesítés nélkül részvényvásárlási akciót indít egy magyar vállalat ellen" - reagált akkor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Később az is egyértelművé vált, hogy az osztrák olajcég a magyar megszerzésére törekszik.

Ez a felvásárlási terv indokolta a közellátás biztonsága szempontjából kiemelkedő jelentőségű vállalkozásokat érintő törvények módosításáról szóló javaslat kidolgozását. Ezen a héten kedden volt az Országgyűlésben a tervezet általános vitája, ahol mind az öt parlamenti párt támogatásáról biztosította a "lex Mol" néven elhíresült törvényjavaslatot. A javaslat a jövőben a mostaninál jobban védené a stratégiai fontosságú állami cégeket.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását