2024. május 18. - Erik, Alexandra

Tantestület a polgármester ellen

A fideszes Meggyes Tamás vezette esztergomi önkormányzat az iskola működését jelentősen megzavaró lépéseket tett - mondta Stróbl László, az esztergomi Szent István Gimnázium nyugalmazott, tiszteletbeli örökös igazgatója szerdán az intézmény előtt, miután
2007. szeptember 19. szerda 18:41 - Hírextra

A tantestület felháborodását az váltotta ki, hogy kedden a polgármesteri hivatalba rendelték Sitku Pál igazgatót, és tájékoztatták, hogy közös megegyezéssel megszüntetnék munkaviszonyát - mondta el Stróbl László.

Sitku Pál az MTI kérdésére a sajtótájékoztatót megelőzően elmondta, a felmondás okaként a bizalom megrendülését említették, illetve őt tették felelőssé, hogy nem állt ki az önkormányzat érdekeiért, valamint nem akadályozta meg egyes kollégái véleménynyilvánítását, mely a város vezetését kedvezőtlen színben tüntette fel.

Az igazgató megemlítette, hogy a megyei napilapban írás jelent meg, hogy a gimnázium késve kezdi a tanévet egy másik épületbe való költözés miatt, majd a képviselő-testület visszavonta az újságíró feleségének igazgatóhelyettesi megbízását. Sitku Pál szerint nincs még egy olyan közel 400 fős gimnázium az országban, mely igazgatóhelyettes nélkül működik.

Az intézmény vezetője elmondta, kifogásolták azt is, hogy egyik tanár kollégája heves hangulatú lakossági fórumot szervezett az Esztergomban bevezetett közlekedési rend megváltoztatására, amely sok embernek körülményessé tette lakóháza megközelítését.

Az MTI tudósítójának jelenlétében, a beszélgetés után néhány perccel a város sajtófelelőse, Takács István személyesen adott át egy, a polgármester nevével ellátott munkáltatói utasítást Sitku Pál igazgatónak, melyben értesítik, hogy a gimnáziummal kapcsolatos kérdések ügyében csak a sajtófelelőssel való írásos egyeztetés után válaszolhat, ellenkező esetben fegyelmi eljárás alá vonják.

A tantestület a történtek miatt az egominfo.hu oldalon nyílt levelet intézett Meggyes Tamás polgármesterhez, amelyben kiállnak az igazgató mellett, és kérik, hogy vessenek véget az iskola elleni nemtelen támadásoknak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását