2024. május 12. - Pongrác

"Csodabogár" polgármester: ne jöjjenek nekem a negatív kisugárzásaikkal!

Ha hivatalnok vagy és rossz napod van az orosz Megion városában, vigyázz, nehogy megtudja a polgármester. Kuzmin úr ugyanis megtiltotta, hogy a helyi bürokraták siránkozzanak, nyávogjanak vagy "kelletlenkedjenek" a jelenlétében - adta hírül szombaton a ny
2007. szeptember 2. vasárnap 09:54 - Hírextra
A polgármester összeaállított egy 27 pontból álló listát, az azon szereplő szókapcsolatokat nem ejthetik ki - legalábbis az ő jelenlétében. Nem akarja többé hallani a következőket:: "Nem tudom", "Mit kellene tennem?", "Dehát Ön mondta, hogy...", Az lehetetlen", "Nekem senki sem mondta". Tiltólistára került az is, hogy "Ebédszünet van", vagy "Nincs pénz."

Megion polgármestere állásfoglalásában úgy fogalmaz: ha a hivatali dolgozók ezen kifejezéseket használják, míg a város első emberéhez beszélnek, az meggyorsíthatja távozásukat munkahelyükről.

Kuzmin azt is munkatársai értésére adta: ha valaki a főnökét késve, nem a valóságnak megfelelően, vagy nem teljes körűen tájékoztatja, vagy nem válaszol időben a hozzá eljuttatott dokumentumokra, azt nem egyszerűen az alkalmatlanság jelének tekintik, hanem a polgármester hitelének aláásására irányuló kísérletnek. és mielőbb megválnak tőle.

"Az önkormányzat azért van, hogy javítsa és minél kényelmesebbé tegye a város lakóinak. A hivatal munkatársainak nem az a dolga, hogy elhárítsák maguktól a munkát, hanem az, hogy kidolgozzák a döntési és probléma-megoldási mechanizmusokat" - indokolta Kuzmin az intézkedést.

Nem kizárt azonban, hogy Megion lakói korán örülnek polgármesterük igyekezetének: munkajogászok úgy nyilatkoztak, hogy az ilyesféle "szótárak" összeállításáért felelősségre lehet vonni a munkáltatót, ugyanis alkalmazottat "nem lehet elbocsátani azért, mert nem hajlandó a munkaidőn kívül dolgozni".
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását