2024. május 18. - Erik, Alexandra

Növelik a biztonsági zónát a Kossuth téren

Megnövelik kedd délutánra a Parlament épületét övező biztonsági zónát. A kordonok odébbrakására azért van szükség, hogy kevesebb rendőrt kelljen bevetni a politikusok védelmére. Kardos Imre, a Köztársasági Őrezred parancsnokhelyettese a Független Hírügynö
2007. szeptember 18. kedd 10:20 - Hírextra
Az északi sorompónál - ez esik a Képviselői Irodaház irányába - a Széchenyi rakpartig húznak egy körülbelül ötven méter hosszú kordont, hogy ne kelljen nagy tömegben rendőröket bevetni az épületből távozó politikusok védelmére. A déli sorompónál két méterrel rakják kintebbre a kordonokat a biztonsági sáv növelése miatt. A biztonsági zóna területe ezzel nem növekszik jelentősen. A biztonsági zóna megváltoztatását a Köztársasági Őrezred saját belátása szerint változtatta meg.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta, hogy hétfőn este a Kossuth téri tüntetők közül néhány tüntetőt igazoltattak, de egyet sem állítottak elő. Hozzátette, a rendőrök az 1-es és 17-es kapunál gyülekeztek, hogy megvédjék a Parlamentből késő este távozó képviselőket. A tömegből többen üres üvegeket és műanyag palackokat dobáltak a képviselők felé. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy az egyik politikus autóját közvetlen közelről egy likőrös üveggel dobták meg, az autó lassított, majd elhajtott a Képviselői Irodaház irányába.

Kedden a Kossuth téren és a Magyar Televízió székháza előtt is lesz politikai demonstráció. Tafferner Éva biztonsági okokra hivatkozva nem árulta el, hogy a Magyar Televízió székházánál kedden este hány rendőr lesz, de jelentős biztosításra lehet számítani.

Egy évvel ezelőtt a tüntetők több százmilliós kárt okoztak a Magyar Televíziónak. A tömeg összecsapott a rendőrökkel, behatolt az MTV székházába ott törtek-zúztak, gyújtogattak. A téren a székház előtt is több autót összetörtek, felgyújtottak, valamint megrongálták a szovjet katonai emlékművet is.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását