2024. május 2. - Zsigmond

2,8 millió forint folyt be a borokból

Összesen 2 millió 850 ezer forint folyt be a 16. Budapesti Borfesztivál Jótékonysági Borárverésén, amelyet csütörtök este tartottak a Hadtörténeti Múzeum Márvány termében.
2007. szeptember 14. péntek 11:30 - Hírextra

A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen rendezett, gálavacsorával egybekötött jótékonysági borárverésen 31 felajánló 42 tételére, a magyar borászok felajánlásai mellett különleges dél-afrikai borokra is licitálhattak a résztvevők.

A jelenlévők aktív közreműködésével a jótékonysági célra felajánlott borok többsége a kikiáltási árnál jóval magasabb áron talált gazdára.

A Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pannonhalmi Rajnai rizling 2006 (26 palack) 24 ezer forintról indult és 150 ezer forintért kelt el. A Nyakashegy Kft. Budai Chardonnay Selection barrique 2005 (6 palack) kikiáltási ára 20 ezer forint volt és 145 ezerért vitték el. A dél-afrikai borok közül a DGB (Pty) Ltd. Boschendal reserve Shiraz 2001-nek (12 palack) volt a legnagyobb sikere: a 47 ezer forintos kikiáltási ár helyett 125 ezer forintot ajánlottak érte.

Az eseményen jelen volt Duduzile M. Khoza, Dél-Afrika magyarországi nagykövet asszonya, és Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője. Az árverést Dula Bence, szőlő-bortermelő, nemzetközi szaktanácsadó vezette le.

A Budapesti Nemzetközi Borfesztivál történetében ez volt a tizenötödik sikeres borárverés, amelynek bevételét a szervező, a Magyar Szőlő és Borkultúra Kht. - a korábbi évek hagyományait folytatva - a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlotta fel.

A Borfesztivál szeptember 18-án, kedden a Művészetek Palotájában gálakoncerttel zárul.
A Budai Várban öt napon át tartó borkiállítást és -vásárt - ahol 15 ország 220 borászata mutatkozott be - 35 ezren keresték fel. A kísérő rendezvényekkel - Szüreti Sokadalom Szentendrén a Skanzenben, Spektrum TV Boregyetem, Gálakoncert - együtt a borfesztivál közönsége meghaladta az 50 ezer főt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását