2024. május 18. - Erik, Alexandra

Rendőr-főkapitányból az MNB biztonsági főnöke

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kérte fel Bene Lászlót, a tavasszal menesztett országos rendőr-főkapitányt, hogy hétfőtől legyen a bank új biztonsági főnöke. Az MNB-nél alkalmazott vezetői kiválasztási módszerek közül a közvetlen megkeresést választották, és
2007. augusztus 31. péntek 17:30 - Hírextra
A pozíció az MNB elnökének közvetlen irányítása alá tartozik, és az elnök - Simor András, aki március 3-a óta igazgatja az MNB-t - szakmai múltja, képességei és tapasztalatai alapján Bene László mellett döntött. Tekintettel arra, hogy a jegybank biztonsági irányítása kiemelt fontosságú pozíció, így az ehhez szükséges széles körű egyeztetéseket a jegybank megtette - áll a bank tájékoztatójában.

A 60 éves Bene László rendőri pályáját Győr-Moson-Sopron megyében kezdte, munka mellett elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát, majd jogi diplomát is szerzett. 2004 szeptemberétől 2006 májusáig volt országos rendőrfőkapitány.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását