2024. május 18. - Erik, Alexandra

Gergényi bontotta fel a kifogásolt szerződést

A fővárosi rendőrségi objektumok civil őrző-védő cégek által ellátott védelméről szóló megállapodást május 29-i hatállyal, közös megegyezés alapján bontották fel; az ügyben még Gergényi Péter járt el - tudta meg Tafferner Évától, a BRFK Kommunikációs Oszt
2007. augusztus 31. péntek 09:42 - Hírextra
Ezen szerződés megkötése - és mint kiderült felbontása is - a főkapitány utolsó intézkedései közé tartozott - írta pénteki számában a lap.

A szerződést - melyet közbeszerzési pályázat előzött meg - május 4-én írták alá, szintén Gergényi főkapitánysága alatt. Ezért merült fel többekben, hogy a mintegy 160 millió forintos megbízást nem véletlenül a Reál Véd-Delta Kft. nyerte el, ugyanis a cég Bodrácska János volt rendőrkapitány tulajdonában van. Mivel a szerződés felbontása közös megegyezéssel történt - így a korábbi hírekkel ellentétben - nem kellett a rendőrségnek "bánatpénzt" fizetnie az őrző-védő vállalatnak - olvasható a Népszavában.

Taffarner Éva arról is beszámolt, hogy mivel a szerződést felbontották, az objektumok védelmét továbbra is rendőrök látják el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását