2024. május 18. - Erik, Alexandra

Szövetségi reakció a kizárt csapatnak

Megszűnik a Team Cornix országúti kerékpáros csapat, mert a magyar szövetség a bajnokságot megnyerő versenyzője, Szeghalmi Bálint helyett Bodrogi Lászlót nevezi a stuttgarti világbajnokságra.
2007. augusztus 27. hétfő 22:58 - Hírextra

A Cornix MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ezek után a csapat nem látja garantáltnak, hogy a jövő évi pekingi olimpián is az a versenyző állhat majd rajthoz, aki megszerzi a kvótát.
A csapat szerint a magyar szövetség több évtizedes hagyományokat rúgott fel azzal, hogy nem a bajnokot nevezte a vb-re.

A Cornix állítása szerint a döntés következtében komoly szponzori támogatástól esik el, ami alapvetően befolyásolja a jövő évi költségvetést is. Szeghalmin kívül hét versenyző marad csapat nélkül.

"Érdemes lenne a Cornix kerékpárosait megkérdezni arról, hogy mióta nem kaptak fizetést, úgy tudom, egy éve komoly anyagi gondokkal küzd a csapat, a világbajnoki nevezés csak egy jó ürügy a kilépésre a sportágból - mondta az MTI-nek Krizsanics János, a magyar szövetség elnöke. - Bodrogi László neve sokkal ismertebb a nemzetközi porondon, több komoly versenyen állt rajthoz, jobb eredményekkel rendelkezik Szeghalminál, ezért úgy gondoljuk, hogy neki nagyobb az esélye jó eredmény elérésére a vb-n. A szakmai bizottság, hiába próbált meg nyomást gyakorolni rá a Cornix, Bodrogi indítását javasolta, amit az elnökség elfogadott."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását