2024. május 17. - Paszkál

Japán csoda: bioüzemanyag evőpálcikából

Japán azt tervezi, hogy bioüzemanyagot állít elő az évente eldobott több millió evőpálcikából, jelentette be az ország mezőgazdasági minisztériuma szerdán. Japán ezzel szeretne könnyíteni az ország energiahiányán.
2007. augusztus 22. szerda 08:34 - Hírextra
Japánban egy ember évente átlagban kétszáz eldobható evőpálcikát használ, ami a 127 milliós lakosságot számba véve kilencvenezer tonna anyagot jelent a kormányzat adatai szerint. A mezőgazdasági minisztérium most azt tervezi, hogy ezt az anyagot környezetkímélő üzemanyag előállítására használja fel.

A minisztérium egyik tisztségviselője elmondta, hogy dobozokat állítanának fel a használt evőpálcikák összegyűjtésére, és a terv kidolgozásában azt is figyelembe veszik, hogy mennyi gázkibocsátását jelent a kidobott pálcikák összegyűjtése, üzemekbe szállítása és átalakítása bioüzemanyaggá. A minisztérium a költségvetésből kér pénzt az ötlet tanulmányozására és kidolgozására.

A Japánban használt evőpálcikák kilencven százalékát Kínából szállítják a szigetországba, és főleg bambuszból és nyárfából készítik azokat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását