2024. május 18. - Erik, Alexandra

A foci körülvesz és forgalmat korlátoz

Nagyobb balhé nélkül megúszták az első akciójukat A Foci Körülvesz mozgalom mindenre elszánt tagjai. Mivel a kezdeményezés résztvevői azt hangoztatják: bárhol, bármikor lehet focizni, csak az a lényeg, hogy mozogj és érezd jól magad, ezért a belváros egyi
2007. augusztus 17. péntek 11:23 - Hírextra
A Foci Körülvesz három alapító tagja, Konta Barbara, Nacsa Olivér és Hevesi Tamás mellett a Magyar Médiaválogatott tagjai (Beleznay Endre, Németh Lajos, LL Junior, Cozombolisz, Josh és Jutta, Ács Bálint, valamint Leó és műsorvezető-társa, Orosz Barbara), valamint Rippel Feri és Gál Csaba Boogie is csatlakozott a rendhagyó meccshez. Mit sem törődve a forgalommal, a Bank utca – Hold utca kereszteződés közepén rúgták a bőrt.

„Igazán jó kis meccs volt, és bár volt egy-két autós, aki ránk dudált, de a legtöbben türelmesen vártak, és szurkoltak nekünk! Mivel A foci körülvesz mozgalom nem a hivatalos futballra épül, hanem a foci szeretetéért alakult, szerintünk bárhol, bármikor rúghatjuk a labdát, ha az azt szolgálja, hogy jól érezzük magunkat és mozogjunk. Azt hiszem, ezt az üzenetet most mindenkinek sikerült átadnunk, aki látott bennünket” – mondja lelkesen Nacsa Olivér.

„Mivel az életem a foci, így már rengeteg helyen játszottam, de útkereszteződésben még nem. Egy kicsit izgultam, hogy a rendőrök majd elzavarnak minket, de szerencsére ez a helyszínen fel sem merült. Igaz, a körülményekhez képest mi is jól viselkedtünk, hiszen, nem várakoztattuk sokáig az autósokat, néha félreálltunk, hogy hadd menjen a dolgára az, aki nagyon siet. Ám sokan inkább végignézték a meccset” – teszi hozzá Hevesi Tamás.

„Grundok már szinte nem is léteznek, így alig van olyan hely, ahol pályán kívül, de a szabadban lehet focizni. Nos, mi most megmutattuk, hogy igazán nem is kell kijelölt terület, bárhol rúghatjuk a labdát. Ugyanis olyan sokan szeretik a focit, hogy örülnek, ha futballozó embereket látnak az utcán” – újságolja Konta Barbara.

A Magyar Médiaválogatott tagjai, Beleznay Endre, Németh Lajos, LL Junior, Cozombolis, Josh és Jutta, Ács Bálint, Leó és Orosz Barbara, valamint elnökük, Földesi János megalakulása óta figyelemmel kíséri A Foci Körülvesz mozgalmat. Úgy gondolták, részt vesznek ez közös meccsen, és ha az jól sikerül, akkor csatlakoznak a kezdeményezéshez.

„A mozgalmat pontosan az mozgatja, mint a Médiaválogatottat, vagyis a foci szeretete. Ez a mostani mérkőzésen is bebizonyosodott. A forgalommegállító akció után a Szabadság téren folytattuk a játékot, és csak azért hagytuk abba, mert már mindenkit szólítottak az egyéb elfoglaltságaik. Remélem hamarosan újabb közös meccsen játszhatunk!” – mondja Cozombolis Leonidas Péter, a Cozombolis énekese.

A mozgalom alapítói és immár a lelkes és nagyszámú csatlakozók tábor nem hagy fel a furcsa helyszíneken történő játékkal, mert miden körülménytől függetlenül A Foci Körülveszi őket, tehát mindenki figyeljen, mert folytatás várható!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását