2024. április 28. - Valéria

Makettarzenál

Európa legjobb makettjei láthatók egy különleges mosonmagyaróvári kiállításon. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdasági- és Élelmiszer Tudományi Intézetének aulájában 1500 miniatűr tekinthető meg, köztük pár centis repülőgépek, harci járművek, helikop
2007. április 15. vasárnap 14:33 - Hírextra
A tárgyak összesen tizenhét országból érkeztek a Lajta partjára. A rendezvény a kontinens első három miniatűr bemutatója közé tartozik. A legkisebb kiállított tárgy alig száz forintos nagyságú autó, amelyet ráadásul nem egy profi makettező, hanem egy kislány készített - mondta a Független Hírügynökségnek Egresi András szervező.

Valódi különlegességnek számítanak a történelmi dokumentumok alapján épített harci járművek, amelyek színben és formában is hű másai az eredetieknek. A rendezvény egyben egy verseny is: a munkákat négytagú nemzetközi zsűri értékeli és díjazza. A mosonmagyaróvári makettkiállítás vasárnap délután 3 óráig látogatható, a belépés ingyenes.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását